Af Nadia Las Olsen - 22/03-15 11:09

16-årige Nadia: Min SU skal gå til en jordomrejse16-årige Nadia: Min SU skal gå til en jordomrejse

"Nu ved jeg godt, at der går et par år, før SU’en bliver relevant for mig, men allerede nu, har jeg fastlagt en plan for, hvad pengene skal bruges på – en jordomrejse."

storybild

Debatindlæg: Kan vi virkelig undvære SU’en?
Hvad med dem uden job? Hvad med de forældre, som ikke har nok til at forsørge deres børn, efter de er blevet 18? Forbruget bliver højere og højere, jo ældre man bliver. Hvorfor afskaffe SU’en, når mange får kæmpe gavn af den? Hvorfor afskaffe en ydelse, som gør de fleste unge studerende, samt forældrene dertil sikre og gør, at de føler sig stabile med hensyn til økonomien.

Hvis SU’en bliver afskaffet, hvad skal man så gøre, hvis ens uddannelse kræver, at man bliver nødt til at bruge så meget tid på lektier samt forberedelse, at der slet ikke vil være tid til et job ved siden af, og hvis ens forældre ikke har penge nok til at kunne forsørge deres børn, efter de er blevet 18 år? Skal man så bare leve på gaden? Hvad med de andre offentlige ydelser, Staten tilbyder? Skal de også afskaffes så? Er der ikke også mange, der bare bruger dem på de ’’forkerte’’ investeringer? Nej, jeg mener, at SU’en er en ligeså vigtig offentlig ydelse såvel som kontanthjælpen og pensionen.

Jeg mener, at hvis SU’en bliver afskaffet, vil det for en del danskere være et stort kaos, når det gælder den økonomiske del.

19-årige Sara: Afskaf nu bare SU'en
19-årige Sara: Afskaf nu bare SU'en

Så er der selvfølgelig også de unge danskere, der har forældre, som har nok penge til at kunne forsørge dem, når de er over de 18 år. Som har penge til at have de unge mennesker hjemmeboende, og som har råd til at få det hele til at fungere uden SU’en. Dog kan SU’en også for disse unge være til stor gavn.

Nu ved jeg godt, at der går et par år, før SU’en bliver relevant for mig, men allerede nu, har jeg fastlagt en plan for, hvad pengene skal bruges på – en jordomrejse. Jeg vil nemlig rigtig gerne ud og se verden og opleve en masse forskellige kulturer. Det skal min SU være med til at betale.

Idet jeg har valgt en jordomrejse, går de SU-penge heller ikke helt tabt. Nogles meninger vil garanteret være, at vi unge burde ud og se verden og de forskellige kulturer, vi kommer til at støde på i vores fremtidige liv. Det handler om at blive samfundsfagligt, kulturelt, samt religiøst bevidste.

En jordomrejse vil med garanti gavne os fremtidigt. Verden bliver mere og mere globaliseret. Derfor mener jeg også, at det er et vigtigt redskab at kunne en masse sprog, samt kunne acceptere en masse forskellige kulturer og religioner rundt om i verden.

MX-læsere donerer penge til Signe og hendes mor
MX-læsere donerer penge til Signe og hendes mor

Desuden vil mange unge kunne bruge SU’en som en opsparing til, når de engang flytter hjemmefra. Når de engang skal betale alting selv. Det er hvert fald de færreste, der ikke kommer til at skulle det.

Hvis man stadig ønsker SU’en afskaffet, hvorfor melder man den så ikke bare fra? Hvis ens holdninger er, at SU’en slet ikke burde være her, hvorfor så ikke starte med sig selv? Hvad kan man selv gøre? Hvad burde man gøre? Hvis man ikke synes SU’en skal være her, burde man ifølge mig, selv melde den fra. Man skal ikke ødelægge det for de andre unge, som rent faktisk har noget fornuftigt at bruge den til. Noget, som ikke blot er cafébesøg, tøjforbrug eller hvad man ellers finder på at investere i.

Hvorfor søge efter noget, man i bund og grund finder dybt forkert? Jeg synes, at lighed, ytringsfrihed og retfærdighed er de største fundamenter inden for Velfærdssamfundet, derfor mener jeg også, at SU’en skal blive ved med at være en mulighed, da jeg mener, at den er med til at skabe lighed samt retfærdighed.

LÆS OGSÅ: Signe på 17 betaler familiens husleje med sit fritidsjob

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx