Af - 30/04-14 07:51; Opdateret: 30/04-14 08:01

Bør Aller Media lukke Se og Hør?Bør Aller Media lukke Se og Hør?

En stor del af danskerne mener, at sladderbladet Se og Hør skal lukke, hvis de har betalt penge for at overvåge kendte danskeres kreditkort. ”Det har jeg ingen holdning til,” siger chefredaktør

storybild

(Billede: Polfoto)

Det skal koste pladsen på bladhylden i kiosken, hvis ugebladet Se og Hør har foretaget ulovlig overvågning af kendte danskere.

59.4 procent af danskerne mener, at ugebladet Se og Hør bør lukke, hvis anklager om ulovlig overvågning af kendtes kreditkort er sande.

Aller-chef: Qvortrup lovede, at alt var i orden
Aller-chef: Qvortrup lovede, at alt var i orden

Det viser en undersøgelse blandt godt 1.000 danskere af Opeepl insights for metroxpress i går. En undersøgelse, der vel at mærke er lavet efter, at Se og Hør er blevet beskyldt for gennem fem år, at have betalt en tidligere it-medarbejder hos Nets og IBM, der har siddet med det it-system, som håndterer kreditkort-oplysninger, for at overvåge en række kendte danskere.

Hemmelig kilde stadig helt tæt på Se og Hør
Hemmelig kilde stadig helt tæt på Se og Hør

Se & Hør er ejet af Aller Media, der udgiver ugeblade og magasiner i hele Skandinavien. Mediekoncernen har foreløbig indledt en undersøgelse af sagen og vil ikke forholde sig til Se og Hørs fremtid på nuværende tidspunkt. Det forklarer administrerende direktør Pål Thore Krosby:

- Lige nu fyger påstandene i alle mulige retninger, og derfor vil vi have uafhængig part til at undersøge sagen.

Qvortrup har tidligere talt pænt om ulovlige oplysninger
Qvortrup har tidligere talt pænt om ulovlige oplysninger

I går valgte Henrik Qvortrup at forlade sit job som politisk kommentator på TV2 på grund af sagen efter, at han havde erkendt, at han havde mødt og godkendt udbetalinger til manden, da Qvortrup var chefredaktør på Se og Hør indtil 2008. Banken Nordea bad samtidig sendt den mistænkte it-ansatte hjem.

I 2010 lukkede den engelske tabloidavis News of The World efter, at det kom frem at de havde overvåget en lang række kendte og ukendte englænderes telefoner.

Skandaleforfatter: Qvortrup var den bedste
Skandaleforfatter: Qvortrup var den bedste

Flere kilder har bekræftet overfor metroxpress, at Se og Hør i årene 2008-12 købte oplysninger fra en tidligere ansat i virksomheden Nets, der håndterer alle elektroniske betalinger i Danmark. Som en konsekvens er Se og Hørs tidligere chefredaktør, Henrik Qvortrup, fratrådt sit nuværende job som politisk kommentator på TV 2.

Chefredaktør for Se & hør siden november 2013 vil ikke forholde sig til undersøgelsen

Henrik Qvortrup mødte hemmelig Se og Hør-kilde
Henrik Qvortrup mødte hemmelig Se og Hør-kilde

- Det har jeg ingen holdning til. Jeg er sikker på, at Aller træffer de rigtige beslutninger, siger chefredaktør Niels Pinborg til Metroxpress. Han understreger dog, at der aldrig er betalt penge til den påståede kilde, mens han har været chefredaktør.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx