Af Agnete Finnemann Scheel - 21/11-15 12:55

Løkke: Ja til folkeafstemning vil forbedre politietLøkke: Ja til folkeafstemning vil forbedre politiet

For at opretholde kvaliteten i politiet kræver det både politiaftale og ja ved folkeafstemning, mener Løkke.

storybild

Venstre holder landsm¿de i weekenden 21.-22. november 2015 i MCH Herning Kongrescenter, ¯stergade 37, 7400 Herning. Lars L¿kke Rasmussen pŒ talerstolen. (Billede: Graversen Anita)

Et ja ved folkeafstemningen om retsforbeholdet 3. december vil gøre politiets arbejde lettere. Det understreger statsminister Lars Løkke (V) i sin tale på Venstres landsmøde lørdag.

Statsministeren mener nemlig, at Europol-samarbejdet er lige så afgørende for kvaliteten i politiet som den politiaftale, der faldt på plads tirsdag.

- Politiet skal have de bedste muligheder for at sikre vores tryghed. En del handler om ressourcer og prioriteringer.

Løkke: Ny asylpakke kan bremse ukontrolleret indvandring
Løkke: Ny asylpakke kan bremse ukontrolleret indvandring

- Den del har vi klaret med flerårsaftalen. Men mindst lige så vigtig er det, at politiet - også i fremtiden - kan efterforske også grænseoverskridende kriminalitet, siger Lars Løkke i sin tale.

Regeringen indgik en politiaftale i samarbejde med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Den giver ekstra 480 millioner kroner til ordensmagten.

Men den styrkede økonomi kan ikke stå alene, hvis man skal bekæmpe kriminalitet på tværs af landegrænser. Ifølge Lars Løkke er det derfor for risikabelt at stemme nej, hvis man vil cyberkriminalitet, børneporno og menneskesmugling til livs.

- I Venstre tager vi ingen chancer. Vi tager det sikre valg, siger statsministeren.

Løkke besøger Europol
Løkke besøger Europol

Lars Løkke tvivler samtidig på mulighederne for en såkaldt parallelaftale, hvor Danmark kan deltage i det europæiske politisamarbejde, men stadig beholde det resterende retsforbehold.

- Nej-siden siger, at de da også går ind for dansk deltagelse i Europol, og at man sagtens kan bevare dansk medlemskab på anden måde. Men hvis det var så nemt, hvorfor har Danmark så fået afvist ansøgning om parallelaftaler flere gange, spørger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx