Af - 14/10-15 08:09; Opdateret: 30/11-15 14:59

SE KORTET: Hele verden har syge HPV-pigerSE KORTET: Hele verden har syge HPV-piger

En lang række lande oplever piger, der er blevet alvorligt syge, efter at de har fået HPV-vaccinen.

storybild

(Billede: Snejbjerg Carsten)

Denne artikel blev bragt første gang den 14. oktober 2015, og udtalelserne fra såvel Sundhedsstyrelsen som Liselott Blixt (DF) blev indhentet i den forbindelse.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, afviser, at HPV-vaccinen giver blandt andet den invaliderende hjertesygdom POTS, og mener, at lægerne på Region Hovedstadens HPV-center, Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital, bevidst har håndplukket piger og unge kvinder, som er syge af POTS af grunde som intet har med vaccinerne at gøre.

Men det er ikke kun i Danmark, at sunde, raske og velfungerende piger og kvinder mener sig alvorligt syge og invaliderede af HPV-vaccinen.

Se en situationsrapport som metroxpress har udført.

Etisk nævn ser på HPV-kampagne betalt af industrien
Etisk nævn ser på HPV-kampagne betalt af industrien

I alt er der på verdensplan rapporteret om 147 tilfælde af POTS, som har symptomerne høj hjertefrekvens og besvimelser. 56 af dem er fra Danmark.

Men hvor Sundhedsstyrelsen hidtil har sagt, at POTS primært ses i Danmark, fremgår det nu af rapporten, at dette i høj grad kan forklares med, at andre lande ganske enkelt ikke bruger diagnosen, selv om pigerne har samme symptomer.

- Symptomer kan være blevet kategoriseret med forskellige diagnostiske betegnelser afhængigt af landet, heddet det i rapporten, som finder, at 'piger med POTS-symptomer er blevet kodet med andre diagnoser på grund af ukendskab til diagnosen POTS'.

HPV-krig: Vaccine-firma klager over Statens Serum Institut
HPV-krig: Vaccine-firma klager over Statens Serum Institut

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er chokeret og forarget:

- Vi politikere har hele tiden fået at vide af Sundhedsstyrelsen, at POTS og alvorlige symptomer kun er i Danmark, og at pigerne bare er hysteriske. Styrelsen må have haft den her indsigt i lang tid, og burde have informeret os, i stedet for at tilbageholde så vigtige informationer så længe, kritiserer Liselott Blixt, som også undrer sig over, at Sundhedsudvalget ikke er orienteret i lyset af det store antal danske syge piger.

Herunder kan du se metroxpress' gennemgang af 30 landes oplevelser med HPV-vaccinen:

Over 1500 piger har formodede HPV-bivirkninger
Over 1500 piger har formodede HPV-bivirkninger

Herunder kan du se, hvad Henrik G. Jensen, enhedschef for lægemiddelovervågning og medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen, udtalte om de mulige bivirkninger ved HPV-vaccinen og tilfældene af POTS til TV2 den 14. juli 2015:

LÆS OGSÅ: HPV-vaccinens fortalere får millioner fra industrien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx