Af Tinie Maibøll / Simone Augusta Lundt - 29/06-17 21:00

'Hjælp jeg er blevet kidnappet': Flere går alligevel forbi'Hjælp jeg er blevet kidnappet': Flere går alligevel forbi

Videoen er et 'socialt eksperiment' lavet af Youtuberen Peyman Khalili. Med skjult kamera viser han, hvordan flere danskere bare går forbi en kvinde, som fortæller, hun er blevet kidnappet.

Kvinden, der i virkeligheden spiller skuespil, lod som om hun var blevet kidnappet. I indre by i København tager hun kontakt til flere danskere på gaden og beder om deres hjælp. Men kun få reagerer på det, flere går forbi og nogle smider endda den seddel ud, som hun har givet dem. Sedlen, hvor hun beder om hjælp.

13-årige Jonas brutalt overfaldet på vej til skole: 10-15 personer gik forbi uden at gøre noget
13-årige Jonas brutalt overfaldet på vej til skole: 10-15 personer gik forbi uden at gøre noget

Manden, der står bag vidoen og idéen, er Peyman Khalili. Han har Youtube kanalen og Facebook siden 'Peyback TV', hvor han har over 30.000 følgere. Selvom flere reagerer voldsomt i videoen ved for eksempel at græde, håber han, at seerne forstår det vigtige budskab.

»Folk har en tendens til at formode, hvordan de handler, men det ses ofte, at de har for travlt eller er ligeglade. Jeg kunne godt tænke mig, at vi tænkte mere på andre,« siger han.

Kina griber ind over for elfenbensfabrikker
Kina griber ind over for elfenbensfabrikker

Mændene, som medvirker i videoen vidste altså ikke, at de blev optaget på video. Ingen af dem greb ind, derimod greb alle kvinderne ind. Bagefter fortalte Peyman Khalili, at det var skjult kamera, hvilket de slet ikke havde regnet med. Kvinderne i videoen har sagt ja til, at deres ansigter ikke skulle skjules efterfølgende.

»De her piger inspirerer forhåbentlig andre mennesker til at gribe ind. Det er min passion, jeg kan godt lide at sætte spørgsmålstegn i folks hoveder,« fortæller Peyman Khalili.

Politisk flertal kræver stop for leasingbranchens
Politisk flertal kræver stop for leasingbranchens "bilvask"

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx