Af - 20/09-14 22:36

Flere radikale vil ændre på vilkår for at genvinde ret til dagpengeFlere radikale vil ændre på vilkår for at genvinde ret til dagpenge

Flere radikale er alligevel klar til at fifle lidt med dagpengereglerne.

storybild

(Billede: Polfoto/HUSTAD KATINKA)

Når et mangeårigt medlem af Radikale Venstre sender en opfordring til den radikale leder, Morten Østergaard, og en række andre radikale folketingsmedlemmer om at hjælpe socialdemokraten Bjarne Laustsen, står han ikke alene.

Morten Østergaard står fast: Dagpenge-reform var rigtig
Morten Østergaard står fast: Dagpenge-reform var rigtig

Bjarne Laustsen har i årevis slået til lyd for, at regeringen burde lade folk, der har mistet deres dagpenge, kunne genoptjene retten til dagpenge, mens de for eksempel er i jobrotation, under uddannelse eller i løntilskudsjob. Og bredt i det radikale bagland viser der sig en udbredt vilje til at lempe på netop reglerne for, hvad der kan tjene med som genoptjening til dagpengeret. Det skriver Politiken søndag.

Minister langer ud efter støttepartier: - I lyver!
Minister langer ud efter støttepartier: - I lyver!

I en rundspørge, foretaget af Politiken Research blandt radikale lokalpolitikere, lokalformænd og hovedbestyrelsesmedlemmer, er det næsten hver anden af dem, der har deltaget i rundspørgen, der erklærer sig helt eller delvist enige i, at deres parti bør arbejde for i højere grad at lade jobrotation, løntilskud og uddannelse tælle med ved genoptjening af retten til dagpenge.

Enhedslisten øger dagpengepres på Socialdemokraterne
Enhedslisten øger dagpengepres på Socialdemokraterne


Helt præcist er det 50 ud af de 107 deltagere i rundspørgen, der ligger på den linje. 37 er helt eller delvist uenige.

Thulesen udfordrer Thorning: Vil I noget?
Thulesen udfordrer Thorning: Vil I noget?

- Det er helt oplagt. Radikale Venstre er også et socialliberalt parti, og de sidste mange år har vi været mere liberale end sociale, som lokalformand i Guldborgsund og Lolland Henrik Gade siger til Politiken.

Politiken Research har i perioden 5.-12. september foretaget en elektronisk rundspørge blandt Radikale Venstres i alt 237 formænd for partiforeninger, medlemmer af hovedbestyrelsen samt partiets byråds- og regionsrådsmedlemmer. 107 har deltaget i undersøgelsen, og den er derfor ikke statistisk repræsentativ.

Kontrol med danske dagpenge i udlandet er hullet
Kontrol med danske dagpenge i udlandet er hullet

Men netop dagpengespørgsmålet var også et tilbagevendende emne i de mange indlæg på de radikales landsmøde lørdag, hvor en række delegerede gik på talerstolen og mindede partiledelsen om, at partiet kalder sig socialliberale.

Der var dog også radikale, der sagde 'tak til Morten for, at du er så stålsat på dette område.'

Corydon afviser mere hjælp til dem, der har mistet dagpenge
Corydon afviser mere hjælp til dem, der har mistet dagpenge

Men tilsyneladende bliver diskussionen om genoptjeningsretten slet ikke relevant, for den radikale politiske leder, Morten Østergaard, har ikke i sinde at hjælpe Bjarne Laustsen, fastslår han selv over for Politiken.

- Det har været sådan i mange år – også før dagpengereformen – at det ikke er sådan, at offentligt støttet beskæftigelse tæller med i genoptjeningen, og det er jo, fordi vi ikke skal have sådan en karrusel, hvor man skiftevis er i støttet job og så på dagpenge. Og derfor er det ikke et forslag, Radikale Venstre kan støtte, siger han, der dog glæder sig over den fremskudte deadline for dagpengekommissionen, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortalte om på S-kongressen i Aalborg.

Regeringen forventer at flere får job i år
Regeringen forventer at flere får job i år

- Vi er blevet enige om, at med den debat, der er, så er der behov for, at vi hurtigere kommer derhen til, hvor vi kan komme i gang med at modernisere dagpengesystemet, siger Morten Østergaard til Politiken.

- Vi glæder os. Jo flere jo reformer, jo bedre. Det kribler allerede i fingrene, siger Morten Østergaard til Politiken.

LÆS OGSÅ: Udlændinge tog dagpenge med ud af Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx