Af Ritzau - 27/10-16 14:11; Opdateret: 27/10-16 16:24

EU-Parlament kan ikke få DF's udgifter til at stemmeEU-Parlament kan ikke få DF's udgifter til at stemme

Parlamentets administration har gennemgået DF's liste over udgifter, men de kan ikke få kassen til at stemme.

storybild

EU-Parlamentet kan ikke genkende alle poster på DF's liste over udgifter sponsoreret af Meld, lyder det fra parlamentets talskvinde. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

EU-Parlamentets administration har gennemgået Anders Vistisens (DF) regnskab over udgifter finansieret af Meld-støtte, og de kan ikke få det til at stemme.

Sådan lyder det fra Marjory van den Broeke, der er officiel talskvinde for EU-Parlamentet.

- Udgifterne på Anders Vistisens liste blev sammenlignet med de informationer, som parlamentet har, og det var ikke muligt at identificere cirka halvdelen af udgifterne, siger hun.

Dansk Folkeparti har ønsket at betale alle de penge tilbage, som de har fået udbetalt gennem den europæiske partialliance Meld.

Anders Vistisen har regnet sig frem til, at det drejer sig om knap en million kroner.

Men hvis parlamentet kigger på Melds danske udgifter og sammenligner dem med Anders Vistisens liste, kan de ikke få det til at stemme.

- Vi kan simpelthen ikke lave en til en identifikationer af posterne på listen. Det kan ikke lade sig gøre, siger Marjory van den Broeke.

Det betyder dog ikke, at der nødvendigvis er tale om svindel. Det kan skyldes forskellige valutakurser for eksempel, siger talskvinden.

Hun understreger, at parlamentets gennemgang af listen ikke har nogen betydning for det videre forløb.

- Vi gjorde det som en tjeneste for Anders Vistisen, siger hun.

I sidste ende er det Olaf, EU's antisvindelenhed, der i øjeblikket undersøger sagen, der tager stilling til, hvorvidt der har været tale om svindel.

Frank Barrett, der er generalsekretær for ECR-gruppen, som er en konservativ og euroskeptisk gruppe i parlament, var med til mødet torsdag formiddag.

Både Anders Vistisen og Morten Messerschmidt er en del af ECR-gruppen.

Generalsekretæren fortæller, at det var mindre formalia, der gjorde, at regnskabet ikke stemte.

- Parlamentet kunne bekræfte en meget stor procentdel af det, men de havde ikke de fornødne bilag til at kunne bekræfte den sidste del, siger Frank Barrett.

- Det er meget normalt. De har bare ikke alle detaljerne, siger han.

Den udlægning er hovedpersonen selv, Anders Vistisen, enig i.

- De sagde, de havde gennemgået det, de kunne, og at det så ud til at være i overensstemmelse med det, som de kunne efterkontrollere, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx