Af - 05/05-14 21:48

17-årige Casper kæmper mod registreringsafgiften: Den skal fjernes nu!17-årige Casper kæmper mod registreringsafgiften: Den skal fjernes nu!

Allerede nu har flere tusinde danskere skrevet under på, at man bør fjerne afgiften.

storybild

Der skal mange penge til, hvis Casper skal have råd til sin drømmebil - medmindre at man fjerne registreringsafgiften. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Casper Jensen fra Randers er stor modstander af registreringsafgiften.

Han har sammen med en ven lavet en online underskriftindsamling for folk, der også vil afskaffe afgiften. På en uges tid har den allerede samlet omkring 25.000 underskrifter.

Italienerne lancerer verdens dyreste bil nogensinde
Italienerne lancerer verdens dyreste bil nogensinde

- Det er helt vildt, men ikke uventet for jeg havde godt mærket, at der var en del omtale omkring afgiften, og jeg følte at mange ville have den fjernet, siger den 17-årige handelsskoleelev til metroxpress.

Selv tør Casper Jensen ikke spå om, hvad underskriftindsamlingen vil resultere i, hvis de når målet på de 100.000 underskrifter, men én ting er sikkert:

- Først og fremmest kan vi lægge et pres på politikerne for at vise, at mange vil fjerne dem.

Pas på: Førerløse biler kommer i 2015
Pas på: Førerløse biler kommer i 2015

Hos Liberal Alliance er afskaffelsen af den høje afgift også en mærkesag, og det er også grunden til, at Casper Jensen har været medlem af partiet i ét års tid.

Ole Birk Olesen (LA) mener, at den unge handelskoleelevs underskriftindsamling er en god ide. For partiet har nemlig en klar holdning til afgiften.

- Vi synes, at registreringsafgiften skal afskaffes. Det er en skadelig og urimelig afgift, fortæller partiets skatteordfører Ole Birk Olesen til metroxpress.

- Det er unfair, at de, der skal bruge bil for at få hverdagen til at hænge sammen, skal betale så store skatter. Det er især familier eller unge par, der køber deres første bil, der skal bruge den for at køre deres børn til til dagsinstitutionen, til arbejdet osv, siger skatteordføreren.

I Danmark bliver de første 80.500 kroner af en bil beskattet med 105 procent af prisen. Resten af bilens pris beskattes med 180 procent. Og det er den sidste beskatning, som Ole Birk Olesen mener, man som minimum skal gøre noget ved.

Se vinderen: Her er årets bedste brugtbil 2014
Se vinderen: Her er årets bedste brugtbil 2014

- Det man skal bide mærke i er, at skatteministeriets tal viser, at man kan sænke noget af afgiften helt uden, at det koster statskassen penge. Det skyldes blandt andet, at der kommer færre penge i kasse pga. den høje afgift, der afskrækker folk fra at købe bil, siger han.

Tidligere har FDM også udtalt, at man burde afskaffe registreringsafgiften.

- Vi foreslår, at staten fjerner afgiften helt. Så kan man i stedet justere på den årlige grønne ejerafgift, sagde administrerende direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen, til metroxpress i april.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx