Af Niels Pedersen - 28/02-18 07:46; Opdateret: 28/02-18 11:28

Ekstremt vejr påvirker morgentrafikken mange steder i landetEkstremt vejr påvirker morgentrafikken mange steder i landet

Den sibiriske kuldes jerngreb om Danmark tager til i styrke - og skaber store trafikale problemer onsdag morgen.

Sikker trafik i frosten

Onsdag morgen fraråder Bornholms Politi stadig al unødig udkørsel på mindre veje. De fleste større veje skulle dog nu være farbare, oplyser politet på Twitter.

Også andre steder i landet skaber cocktailen af frisk til hård vind, snevejr og snefygning problemer for både den kollektive trafik og biltrafikken.

DSB meddeler, at mange tog mellem Næstved og Rødby er blevet aflyst på grund af snefygning. Frem til klokken 18 onsdag kører der kun et tog i timen. I stedet er der indsat togbusser, oplyser DSB til TV 2.

Vejdirektoratet melder om risiko for glatte veje i størstedelen af Jylland, på Lolland-Falster og ikke mindst på Bornholm, som hidtil har været hårdest ramt af det ekstreme vejr.

Især snefygningen skaber store udfordringer for morgentrafikken.

»Fordi det er så koldt, er det meget fin og let sne, der ligger derude. Så selvom der bliver ryddet sne på vejene, kan snedriverne hurtigt opstå igen på grund af fygning,« siger vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen, til BT.

Flere politikredse råder på twitter bilisterne til at tage af sted på arbejde i god tid - og at være ekstra opmærksomme på de potentielt glatte veje.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx