Sådan skal du spise i aften, hvis du ikke vil have det dårligtSådan skal du spise i aften, hvis du ikke vil have det dårligt

Juleaftens gastronomiske fristelser kan blive for meget for nogle. Læs her, hvordan du undgår kvalme.

Bildstrecke im Grossformat »
- Prøv at begræns dig en smule, råder lægen på mave/tarm-afdelingen, Andreas Munk Petersen. En af de helt simple årsager til forstoppelse er nemlig, at du får spist for meget. - Man skal tænke over den mad, man spiser. Forstoppelse i julen sker ofte, fordi ens kost er for tung, og så indeholder den for meget kød og for få rå og sunde grøntsager, siger Andreas Munk Petersen. Er du ikke til grøntsager, kan du også få fibre i din kost ved at spise groft brød. - Fibre er vigtige for dit tarmsystem, da de suger væske, og derfor søger for, at du får en blød afføringspølse, siger specialsygeplejerske Gerd Johnsen. Når du får rørt dig bliver du 'mere veltilpas i mavetarmkanalen', fortæller Gerd Johnsen. - Gå en tur mellem frokost og aftensmaden og dans en ekstra gang rundt om juletræet, råder Andreas Munk Petersen. Forstoppelse i december sker også fordi, folk ikke går på toilettet, når de har toilettrang. Rigtig mange mennesker kender godt til, at man får svært ved at følge sin toiletrytme, når man er ude at rejse eller hjemme hos nogen. Så er man nemlig ikke lige så afslappet, og man undertrykker måske den naturlige trang, så man ikke kommer af med det, man skulle. Det kan meget muligt være første tegn på forstoppelse, siger Andreas Munk Petersen. Gerd Johnsen råder folk, der er nervøse for, at det lugter til at tænde en tændstik ude på toilettet, for det tager lugten, siger specialsygeplejersken. Hvis du alligevel har fået forstoppelse, råder specialsygeplejerske Gerd Johnsen dig til at på på apoteket og købe afføringsmiddel.

And, kartofler, rødkål, risalamande, slik...

Juleaften kan godt være en hård omgang, hvis du gerne vil smage lidt af alle fristelserne. Men det kan være hårdt at danse om juletræet med dine kære, hvis du nærmest føler det som om, at du kan trille.

Her er julegaverne, som ikke skal byttes
Her er julegaverne, som ikke skal byttes

Derfor har metroxpress samlet fem gode råd til, hvordan du undgår kvalmen juelaften - og maveproblemerne - juleaften.

Vi har fået Andreas Munk Petersen, der er læge på mave/tarm-afdelingen på Hvidovre Hospital og Gerd Johnsen, der er specialsygeplejerske og har 33 års erfaring med alle former for afføringsproblemer på sygehuse, i kommuner og privat praksis til at samle deres bedste råd.

Juleaften er også tyvenes højtid
Juleaften er også tyvenes højtid


Klik gennem galleriet øverst og få en god jul uden forstoppelse.

LÆS OGSÅ: TV: Citybois fortæller: - Sådan skal vi holde jul i år

LÆS OGSÅ: Kvittering og byttemærke er langt fra altid nødvendigt for at bytte i netbutikker

LÆS OGSÅ: Natalie bruger juleaften på at hjælpe andre

LÆS OGSÅ: Derfor skal dit kæledyr ikke lege i gaveindpakningen juleaften

LÆS OGSÅ: DMI: Vi får en brun jul med storm

LÆS OGSÅ: 22 ting vi ønskede os til jul i 90'erne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx