Af - 04/09-13 13:57; Opdateret: 04/09-13 14:51

DR forsvarer Monte Carlo-drengene efter hård kritikDR forsvarer Monte Carlo-drengene efter hård kritik

Som Metroxpress kunne skrive i går, er tv-programmet 'Monte Carlo elsker jøderne' med værterne Peter Falktoft og Esben Bjerre i spidsen kommet i stormvejr for deres - ifølge kritikere - usaglige og barnlige skildring af mellemøst-konflikten. Nu forsvarer DR de to værter og programmet i sin helhed.

storybild

Som Metroxpress kunne skrive i går, er tv-programmet 'Monte Carlo elsker jøderne' med værterne Peter Falktoft og Esben Bjerre i spidsen kommet i stormvejr for deres ifølge kritikere usaglige og barnlige skildring af mellemøst-konflikten. Nu forsvarer DR de to værter og programmet i sin helhed. (Billede: DR - Kasper Ledet)

DR's tv-program 'Monte Carlo elsker jøderne' har mødt kraftig kritik, efter de første par afsnit blev vist i DR's bedste sendetid. Især på Facebook har debatten været hed, og skuffede seere har raset over de to værter, Peter Falktoft og Esben Bjerre, som de anklager for at have en barnlig og useriøs tilgang til den mangeårige konflikt, der har kostet utallige menneskeliv.

LÆS OGSÅ: DR haglet ned for usagligt mellemøst-program

Også DR, som har ansvaret for programserien, har stået for skud og kritiseres for ikke at leve op til vanlig DR-standard.

Metroxpress har bedt DR svare og fået et skriftligt svar på kritikken:

- DR's hensigt med programmet er 'at give nyt syn på den 50 år lange konflikt mellem Israel og Palæstina'. Lykkes det?

- Ja, i høj grad. Vores to udsendte værter Peter Falktoft og Esben Bjerre fra ’Monte Carlo’ er eminente formidlere, og to historiefortællere, som vores målgruppe – de yngre danskere – rent faktisk har lyst til at høre på. Også selvom Monte Carlo her har kastet sig over et tungt stofområde som Israel-Palæstina-konflikten. En ekstrem vigtig verdenshistorisk begivenhed, som jeg tror, at mange har vanskeligt ved at forholde sig til, fordi den har kørt så længe og er så kompleks. Pointen med ”Monte Carlo elsker jøderne” er at få seeren til igen at forholde sig til sagen. Og ud fra det de ser selv danne sig sin mening om, hvad der foregår i Mellemøsten. Og det er lykkes, siger souschef i DR Ung, Erik Struve Hansen.

- I programmet opstilles to overordnede grundtemaer: 'man kan stadig have en fest' og 'husk det gode humør'. Virkeligheden dernede er en årelang konflikt, hvor folk har mistet familiemedlemmer i terrorbomber, blevet tortureret o.s.v. Hvordan er det festligt?

- Det er bestemt ikke festligt, det der foregår i Mellemøsten, og det er heller ikke det indtryk, som det er vores mening at efterlade seeren med. 'Man kan stadig have en fest' er en enkeltstående ironisk kommentar til situationen fra en af værterne . 'Husk nu det gode humør' er et slogan, der også kendt fra Monte Carlos P3-program og skal her forstås som en optimistisk opfordring til, at de to stridende parter åbner op for en mere konstruktiv dialog over for hinanden.
DR3 sender til den yngre del af danskerne, og vores klare oplevelse er, at vores målgruppe ikke har nogle problemer med at navigere i den jargon og den formidlingsform, som Monte Carlo lægger for dagen.

- Hvordan husker man sit gode humør, når man har mistet sine børn, sit hus, og alt man ejede?

- Det gør man heller ikke, og det skal ikke forstås som et 'chear up' til én, der lige har mistet sine børn. Jeg synes heller ikke, at Esben og Peter har den tilgang. I mine øjne lader de sig påvirke af de mennesker, de møder, og de ved, hvornår de skal sige noget sjovt, og hvornår de ikke skal. Det gode humør skal forstås som om, at parterne skal møde hinanden med en mere åben tilgang".

- I siger, at I (DR) tager mellemøst-konflikten meget alvorligt. Kan I forstå, at nogle har svært ved at tro på det, når fx Muren, som til dagligt adskiller folk fra deres indkomstkilde, deres familier, skoler og jobs, bliver sammenlignet med et rækværk og konflikten som en gemen nabostrid?

- Isoleret set, kan jeg godt forstå det. Men programmet skal ses i en sammenhæng, og Monte Carlo har udviklet deres helt egen måde at behandle nyheder, politik og begivenheder på. Det sker med en blanding af viden, intelligens, holdning, umiddelbarhed og ikke mindst humor. Vi har fuld tillid til, at vores seere godt selv kan lægge to og to sammen i det tilfælde, og selvfølgelig er sammenligningen af Israel-Palæstina-konflikten med en nabostrid et eksempel på Monte Carlos uortodokse måde, at forklare sig på.

LÆS OGSÅ: Monte Carlo indtager Mellemøsten

LÆS OGSÅ: Lorry-direktør angriber kendte radioværter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx