Af Marc Nicholas Thygesen - 12/06-15 14:39; Opdateret: 12/06-15 14:56

Thorning: Jeg har forbedret mig siden 2011Thorning: Jeg har forbedret mig siden 2011

Tre et halvt år på posten har gjort Helle Thorning-Schmidt (S) til en bedre statsminister - mener hun selv.

storybild

(Billede: Polfoto/FLINDT PEDERSEN RASMUS)

En opadgående kurve, som vil fortsætte i samme retning.

Politiet massivt til stede:- Vi håber, folkemøde-ånden består
Politiet massivt til stede:- Vi håber, folkemøde-ånden består

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) egen analyse af de seneste tre et halvt år, hvor hun har siddet på magten.

- Jeg er en bedre statsminister nu, end jeg var for tre et halvt år siden. Det ville da være ærgerligt, hvis det gik den modsatte vej, siger hun til et arrangement ved Folkemødet i Allinge, Bornholm.

Folkemødet på Bornholm: Så meget skruer vi ned
Folkemødet på Bornholm: Så meget skruer vi ned

Det er til et arrangement, hvor hun interviewes af chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, at Helle Thorning-Schmidt bliver spurgt ind til, hvad hun har lært i de seneste tre år som statsminister.

- Det er meget konkrete ting, jeg har lært. Man kender alle politiske områder, og man har været igennem mange samtaler med udenlandske ledere, så vi kan gøre vores indflydelse gældende.

- Der er efterhånden ikke særligt meget, som kommer bag på mig, så på den måde bliver man en dygtigere statsminister jo længere, man er på posten, siger hun.

I disse dage kæmper hun med Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen om statsministerposten.

Yahya Hassan dropper Folkemødet
Yahya Hassan dropper Folkemødet

Før og under den igangværende valgkamp har det været debatteret, om befolkningen kan have tillid til landets toppolitikere. Venstre har for eksempel kørt meget på, at Thorning har begået løftebrud.

- Vi har gode politikere i Danmark, som tager stort ansvar for vores land, også når det er svært, siger statsministeren og tilføjer:

- Der har været tidspunkter, mens jeg har været statsminister, hvor vores meningsmålinger har set forfærdelige ud.

- Men i den situation mener jeg, at befolkningen skal have tillid til, at uanset det ser svært ud, så sidder jeg ikke som statsminister og får ondt i maven i forhold til at træffe nogle af de beslutninger, som er afgørende for Danmark.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx