Af - 06/04-17 14:20; Opdateret: 06/04-17 14:30

Denne 'fejl' begår 9 ud af 10 unge kvinderDenne 'fejl' begår 9 ud af 10 unge kvinder

Tag en pille hver morgen eller aften i 21 dage, hold pause i 7 dage og start forfra på ny pakke. Umiddelbart lyder det simpelthen - og dog.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst: Derfor kan p-piller få dig til at vælge den forkerte mand

Tusindvis af danske kvinder bruger p-piller som prævention. Men hele 9 ud af 10 kvinder indrømmer, at de godt kan glemme at tage deres p-pille hver dag.

Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov foretaget af medicinalgiganten og p-pilleproducenten ‘Bayer’, der har gennemført interviews med skandinaviske kvinder i alderen 21-29 år.

Samtidig viser undersøgelsen, at hver tredje kvinde og hendes partner glemmer at bruge en anden form for prævention, når p-pillen ikke er blevet indtaget regelmæssigt.

Undersøgelsen viser desuden, at knap en tredjedel af de unge kvinder ikke benytter sig af en anden slags prævention, fordi de ikke tror, at det har den store betydning. 32 procent svarer nemlig, at de ikke bruger prævention, fordi de tænker risikoen for graviditet er minimal.

Men en ekspert på området fortæller, at bare en glemt pille kan få betydning. Det slår ledende overlæge ved gynækologisk afdeling på Kolding Sygehus Annemette Lykkebo fast.

»Det er vigtigt, at man husker sin p-pille hver dag. Hvis man glemmer bare en enkelt pille, er der risiko for at blive gravid. Det er derfor vigtigt, at man husker at bruge anden prævention, hvis man har sex i resten af perioden,« siger Annemette Lykkebo.

Hun anbefaler, at man for eksempel bruger kondom i resten af perioden for ens p-pilles blisterpakke, hvis man ikke ønsker at blive gravid.

Dog er de skandinaviske kvinder ikke mere glemsomme end som så. ‘Uheldet’ med at glemme p-pillen sker for halvdelen af kvinderne kun en gang hvert halve år eller sjældnere.

Annemette Lykkebo anbefaler, at man taler med sin læge, hvis man er i tvivl om, hvilken prævention der passer til en.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, før du vælger p-piller fra

LÆS OGSÅ: Bivirkninger skræmmer: Færre danske kvinder bruger p-piller

LÆS OGSÅ: Glem p-piller og kondomer: App er blevet godkendt som prævention

LÆS OGSÅ: Gennembrud: 'P-pille' til mænd tæt på at blive en realitet

LÆS OGSÅ: Myten om dalende sexlyst og p-piller punkteres: Det er ikke derfor du mister lysten

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sneen på vej tilbage over Danmark:...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx