Af - 20/03-15 15:26

Sjov med solførmørkelse: Skuffelsen er tydelig på TwitterSjov med solførmørkelse: Skuffelsen er tydelig på Twitter

Forventningerne til fredagens solformørkelse var enorm. Den store skuffelse bliver nu sluppet løs på Twitter, og der er mange sjove tweets i blandt.

storybild

Solformørkelsen var lidt af en skuffelse i Danmark, og det har ført til mange sjove opslag på Twitter. (Billede: Nicolai Skovgård/Twitter/Polfoto)

Det blev ikke den store oplevelse, som mange havde håbet på. I stedet for at se månen dække for solen, kunne de fleste danskere kun få øje på grå og kedelige skyer, når de kiggede op på himlen fredag formiddag.

Hvis du ikke fik set solformørkelsen, er det muligt at se billeder her. Og hvis du er rigtig træt af, at skyerne dækkede for oplevelsen, kan du dele din skuffelse på Twitter. Her har flere bruger allerede lavet sjov med den manglende mulighed for at se solformørkelsen.Så du det? Så dyrt er det at jage solformørkelser
Så du det? Så dyrt er det at jage solformørkelser

Ved Tycho Brahe Planetarium i København var flere hundrede mennesker mødt op for at se solformørkelsen. De fik tre gange lov til at se gennem skyerne i få sekunder, og det blev derfor kun til glimt af solen.

Derfor var det mest bemærkelsesværdige faktisk, da gadelygterne i få minutter var tændt, mens solformørkelsen nåede sit maksimum. Det var der også flere Twitter-bruger, der lagde mærke til.Efter solformørkelsen kommer århundredets tidevand
Efter solformørkelsen kommer århundredets tidevand

Det helt store emne op til solformørkelsen var brillerne. Hvis du skulle se op mod solen, så krævede det nogle specielle briller, som selvfølgelig blev udsolgt, hver eneste gang de blev sat til salg.

De mange skyer på himlen gjorde, at brillerne var overflødige for de mange, der ikke kunne se noget som helst. Og nu har et par skuffede Twitter-brugere sat deres til salg, mens en anden har fundet en måde at gøre sine briller unik på.
Solformørkelse: Dine øjne kan blive kogt, men…
Solformørkelse: Dine øjne kan blive kogt, men…

Solformørkelsen startede omkring 9.40 fredag formiddag, og den nåede sit maksimum cirka 10.50, alt efter hvor man var i landet. Klokken 12.00 gav månen slip på solen igen, og det hele var overstået.

Den næste totale solformørkelse finder sted i Indonesien den 9. marts 2016, mens sådan en først rammer Danmark i 2142. Næste gang, vi i Danmark kan se månen dække en lille smule af solen bliver i 2026.

Indtil da kan du bruge tiden på at læse flere sjove tweets fra skuffede Twitter-brugere.


TV: Her er de mest tåkrummende sjove  break-up smser
TV: Her er de mest tåkrummende sjove break-up smser
GUIDE: Er du også irriteret over den horisontale scrolling på Netflix?
GUIDE: Er du også irriteret over den horisontale scrolling på Netflix?Verdens værste fodboldhold går efter sensationen
Verdens værste fodboldhold går efter sensationen
TV: Tager denne video også fusen på dig?
TV: Tager denne video også fusen på dig?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Trappevasker arbejdede sig op som en...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx