Af Ritzau - 24/05-17 10:52; Opdateret: 24/05-17 20:20

Psykisk syg mand mistænkes for drab og drabsforsøgPsykisk syg mand mistænkes for drab og drabsforsøg

Tirsdag kontaktede campingplads politiet, fordi 53-årig virkede psykisk syg. Onsdag stak han to mænd ned.

storybild

En 53-årig psykisk syg mand fremstilles torsdag i grundlovsforhør, efter at en mand blev dræbt og en anden hårdt såret af knivstik på en campingplads i Vejers vest for Varde. (Billede: Scanpix/John Randeris)

En 53-årig mand vil torsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør, efter at to mænd blev overfaldet og stukket ned med kniv på en campingplads i Vejers, der ligger vest for Varde.

Overfaldet kostede en 64-årig mand fra Fyn livet, og en 69-årig mand fra Røde Kro-området er onsdag aften fortsat i kritisk tilstand. Han blev stukket i maven og er fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital.

De pårørende til begge mænd er blevet underrettet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Allerede tirsdag aften kontaktede ejeren af campingpladsen to gange Syd- og Sønderjyllands Politi, fordi man mente, at den 53-årige viste tegn på at være psykisk syg.

Efter drabet og drabsforsøget onsdag har politiet undersøgt opkaldene nærmere.

- Og ud fra de oplysninger, der blev givet under samtalerne, var det ikke politiets vurdering, at den nu anholdte var psykisk syg i en sådan grad, at han kunne tvangsindlægges eller i øvrigt var til alvorlig fare for andre borgere, hedder det i pressemeddelelsen.

Politiet fik alarmopkaldet om overfaldet omkring klokken 08.30 onsdag morgen. Det viste sig, at de to mænd var blevet stukket ned med kniv i baderummet på Stjerne Camping.

Onsdag aften kender politiet ikke motivet til forbrydelsen og kan heller ikke sige noget om de nærmere omstændigheder ved den.

- Vi har hverken kunnet afhøre den sigtede eller den forurettede, der er indlagt, så det er ikke så meget, jeg kan sige, fortæller vicepolitiinspektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Grundlovsforhøret over den 53-årige mand, der kommer fra Vejle-området, begynder klokken 08.00 torsdag morgen ved Retten i Esbjerg.

Her vil anklageren kræve manden varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Anklageren vil også bede om, at grundlovsforhøret foregår for lukkede døre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg: En del af dem snyder,...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx