Af - 01/04-15 19:16; Opdateret: 02/04-15 09:55

Så magtfuldt er det danske pasSå magtfuldt er det danske pas

Et indeks, der viser hvor mange lande man kan rejse til uden visum, giver det danske pas et hæderlig placering.

storybild

(Billede: Polfoto/Møller Magnus)

173 point.

Så mange kan Danmark skrabe sammen, når det kommer til, hvor magtfuldt vores pas er. Og det er faktisk ikke helt skidt. Der er nemlig kun fem lande, der kan gøre det bedre, og de slår os endda kun med et point.

Blandt de navne gemmer Sverige og Finland sig dog, så på det her punkt kan vi ikke kalde os for de bedste i Norden. De andre tre lande er Tyskland, Storbitannien og USA. Det skriver Daily Mail.

TV: Usynlig maling skal redde cyklisters liv
TV: Usynlig maling skal redde cyklisters liv

Det er Henley & Partners, der står bag rangeringen i verdens landes pas. Det gør de ud fra, hvor mange lande man må besøge uden at skulle søge visum, og her giver det danske pas altså direkte adgang til 173 lande.

Rapporten går under navnet 'Visa Restrictions Index', og der er 219 lande med i undersøgelsen. Derfor kan et pas maksimalt opnå 218 point, da de jo ikke selv tæller med.

Tidligere har en lignende undersøgelse givet Danmark 172 point, hvilket også var det næstbedste. Her kunne tre lande prale af at have det mest magtfulde pas med 173 point.

TV: Genialt! Far luller baby i søvn med 'lastbil'
TV: Genialt! Far luller baby i søvn med 'lastbil'

Hos Henley & Partners mener de, at rejsebegrænsninger ved hjælp af visum spiller en stor rolle i et globaliseret samfund, blandt andet fordi det er med til at kontrollere mennesker på vej ind og ud af verdens nationer,

- Visum-krav er også en måde at udtrykke et forhold mellem nationer, og samtidig giver det et generelt billede af et enkelt lands status i det internationale samfund, fortæller firmaet til Daily Mail.

Et enkelt land, der ikke har en ret god status, er Afghanistan. Deres pas indtager sidstepladsen i undersøgelsen med en score på 28 point. Lige over dem ligger lande som Irak, Pakistan og Somalia.

TV: Kvinde bruger hospitalsgang som toilet
TV: Kvinde bruger hospitalsgang som toilet

TV: Sjovt - se Beckham i ny undertøjsvideo
TV: Sjovt - se Beckham i ny undertøjsvideo

LÆS OGSÅ: Kommuner har udstedt 11.000 pas med fejl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx