Af Ritzau - 16/12-16 09:47; Opdateret: 16/12-16 10:05

Pakke med fyrværkeri satte pakketerminal i brandPakke med fyrværkeri satte pakketerminal i brand

En pakke med fyrværkeri antændte på en pakketerminal. Politiet starter en efterforskning af sagen.

storybild

En afsender af en pakke har forbrudt sig mod bestemmelserne for transport af fyrværkeri, da nogle røgbomber blev sendt som pakker. Det er politiets konklusion efter en brand i en pakketerminal i Taulov. (Billede: Free/Colourbox)

Et forsøg på at sende fyrværkeri med posten var torsdag aften ved at ende helt galt. En af Postnords pakketerminaler i Taulov i Sydjylland brød i brand, da en pakke med fyrværkeri antændte.

Ingen personer kom til skade, men branden stoppede sorteringen af pakker i tre timer. Det oplyser Postnord.

- Vi har i flere år advaret om, hvor galt det kan gå, hvis man sender fyrværkeri med posten, og i aftes så vi et klokkeklart eksempel på, hvor alvorligt det er, siger driftschef i Postnord Lene Reipuert.

- Vi er lykkelige over, at ingen personer kom til skade, men det skyldes udelukkende, at vores medarbejdere handlede hurtigt og præcist, som de skal, da det begyndte at ryge fra pakken med fyrværkeri.

Da det er ulovligt at sende fyrværkeri med posten i Danmark, har Sydøstjyllands Politi startet en efterforskning.

Branden brød ud omkring klokken 17 torsdag. På det tidspunkt var 250 mennesker på arbejde. De blev hurtigt evakueret. Imens havde røgen fra pakken sat sprinkleranlægget i gang.

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor afsindig farligt det er at sende fyrværkeri med posten. Det sætter vores medarbejderes sikkerhed over styr og forsinker vores produktion til gene for kunderne, siger Lene Reipuert.

Skaderne fra branden har sat en del af pakketerminalen ud af drift. Postnord har dog sat ekstra mandskab ind. De forudser derfor ingen problemer med at få bragt julepost og pakker ud til tiden.

Ole Sier fra lokalpolitiet i Fredericia fortæller til lokalavisen Fredericia Dagblad, at pakkerne indeholdt røgbomber.

Fordi brandvæsnet på stedet ikke umiddelbart kunne identificere, hvad pakkerne indeholdt, tilkaldte politiet på stedet bomberyddere.

- Der var tale om rør, som man ikke lige kunne se, hvad var. Det viste sig dog, at det alene var røgbomber, som på en eller anden måde var selvantændt, siger Ole Sier til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx