Af - 26/01-16 14:22

Qvortrup om lækket tale-sviner: Klassisk Mogens LykketoftQvortrup om lækket tale-sviner: Klassisk Mogens Lykketoft

Henrik Qvortrup giver en skarp analyse at Mogens Lykketofts tale-bommert, hvor han sviner Lars Løkke og den tidligere regering.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mogens Lykketoft, tidligere formand for Folketinget og nuværende formand for FN's Generalforsamling, er kommet i hård modvind, efter en tale i går blev lækket til Berlingske.

I talen, som Lykketoft holdt i forbindelse med sin egen fødselsdagsreception, langer han hårdt ud efter Thorning-regeringen og nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, som han kalder 'en lille svindler'.

Qvortrup: Derfor gør Støjbergs upopularitet hende MERE populær
Qvortrup: Derfor gør Støjbergs upopularitet hende MERE populær

Udtalelser, som formentlig får konsekvenser for Lykketofts muligheder for at vende tilbage til dansk politik i fremtiden, lyder analysen fra metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Han har tidligere sagt, at han gerne vil vende tilbage til dansk politik en dag, men det har jeg svært ved at se for mig efter den her udmelding, hvor han skyder med skarpt efter alle - inklusiv sine egne partifæller, siger Henrik Qvorup og tilføjer:

Qvortrup: Her er Thornings eftermæle
Qvortrup: Her er Thornings eftermæle

- Man får lidt det indtryk, at han mener, at han selv er det eneste geni, der nogensinde har været i dansk politik.

Qvortrup vurderer dog ikke, at Lykketofts udmeldinger ellers vil få de store konsekvenser for ham. Tvært imod vil det hele nok ende med at løbe ud i sandet.

Qvortrup: Vil vædde om at æde hat, hvis Samuelsen letter topskatten 5%
Qvortrup: Vil vædde om at æde hat, hvis Samuelsen letter topskatten 5%

- Han har rejst med det her i flere år, så jeg tror ikke, det er den store overraskelse for hans partifæller, at han mener sådan. Der er måske også andre socialdemokrater, der mener, at Løkke er en svindler, men det er ret specielt at gå og sige det højt, siger han.

Når det kommer til at håndtere den kritik, der efterfølgende er kommet, mener Qvortrup heller ikke, at Lykketoft har klaret sig særlig godt.

Qvortrup: Samuelsens udmelding er nervekrig på højt plan
Qvortrup: Samuelsens udmelding er nervekrig på højt plan

- Han er ude i nogle halvforkølede bortforklaringer, hvor han undskylder sig med, at det var et følelsesudbrud. Men han har efterfølgende sendt en mail rundt med det, så det har nok ikke været helt impulsivt, vurderer han.

- Der er adskillige fortilfælde, hvor han er blevet fanget i noget lignende, så det er faktisk en meget lykketoftsk måde at håndtere det på. Det er ikke synderligt elegant at forsøge at skyde skylden på andre. Det ville skabe mere respekt, hvis han bare stod ved, at det rent faktisk er hans holdning.

Qvortrup: Derfor reagerer Pind lynhurtigt på sygehustrusler
Qvortrup: Derfor reagerer Pind lynhurtigt på sygehustrusler

Men taler alle politikere ikke grimt om hinanden, når de tror, de er i det private rum?
- Jo, det tror jeg helt sikkert. Men det usædvanlige ligger i, at han sender en mail ud til folk efterfølgende, hvor det står sort på hvidt, at han mener, at Løkke er en svindler, svarer Henrik Qvortrup.

LÆS OGSÅ: Qvortrup om grænsekontrol: Det er et udvidet spil Sorteper

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Joachim B. bliver kun mere populær af opslag om at 'stikke en flad'

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Derfor er Inger Støjberg Årets Babe 2015

LÆS OGSÅ: Qvortrup om Corydons afgang: Dansk politik er en troløs forestilling

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx