Af Marc Nicholas Thygesen - 01/09-15 11:23; Opdateret: 01/09-15 11:49

Iraker forklarer tilståelse i nordjysk drabssag med frygtIraker forklarer tilståelse i nordjysk drabssag med frygt

Forvirring og frygt er ifølge en 29-årig mand grunden til, at han først erkendte og siden nægtede drab.

Retssagen kører nu på anden dag, og den 29-årige er blevet afhørt over begge dage.

En 29-årig irakisk mand må tirsdag formiddag flere gange forholde sig til spørgsmål fra anklager Karina Skou om, hvorfor hans forklaring fra tidligere ikke stemmer overens med den fortælling, han nu afgiver ved Retten i Hjørring.

Sygeplejersker: Politiet nægter at sige undskyld til os i drabssag
Sygeplejersker: Politiet nægter at sige undskyld til os i drabssag

Her sidder han tiltalt for med næsten 20 knivstik at dræbe en 40-årig kvinde i hendes seng i den nordjyske by Kvissel. Kvindens datter er også tiltalt for mordet, der fandt sted 8. oktober sidste år.

Retssagen kører nu på anden dag, og den 29-årige er blevet afhørt over begge dage. Under afhøringer ved et grundlovsforhør tidligt i sagen erkendte han at have begået drabet på den 16-årige piges mor.

Tiltale: Advokat fremstillede falsk bevis i drabssag
Tiltale: Advokat fremstillede falsk bevis i drabssag

Men erkendelserne er pist væk tirsdag, hvor han skyder skylden på datteren. Han erkender dog, at han har sagt, at han begik mordet, men det var af frygt.

- Alt, hvad jeg har sagt tidligere, er ikke rigtigt. Det er rigtigt, at jeg har sagt sådan. Men jeg var bange for at blive slået ihjel af en bande, siger manden i retten.

Ifølge den tiltalte kender den unge pige blandt andre Danny Abdalla, der har været leder for en kriminel gruppe ved navn Den Internationale Klub.

Lisa-drabet: Politi har fundet nyt bevis
Lisa-drabet: Politi har fundet nyt bevis

Anklager Karina Skou læser tirsdag op fra en forklaring, hvor den tiltalte mand meget detaljeret forklarer, hvordan han på drabsdagen var som en slave for den unge pige, der guidede ham til at stikke moren ihjel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx