Af - 17/04-14 15:25; Opdateret: 17/04-14 17:01

Nye facebook venner kan signalere store problemer i parforholdetNye facebook venner kan signalere store problemer i parforholdet

Mennesker, der allerede er i et parforhold, men som tilføjer nye venner på deres facebook-venneliste, som de finder tiltrækkende, er mindre engagerede i deres partnere, viser nyt studie.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er ikke den andens gamle flammer, man skal spilde sin jalousi på. Det er de nye på vennelisten, som kan udgøre en fare for parforholdet.

Det konkluderer en ny undersøgelse af unges adfærd på facebook fra Indiana University-Purdue Universitetet i USA.

- Folk bruger facebook og andre sociale medier til at skabe romantiske, seksuelle forbindelser med mennesker, som de kunne forestille sig at have et forhold til, selv om de allerede er i et seriøst forhold, forklarer forskningsleder, professor, Michelle Drouin til Reuters.

Snart kan du få en bankkonto hos Facebook
Snart kan du få en bankkonto hos Facebook

Ifølge Drouin er der en klar sammenhæng mellem, om man siger ja til disse nye venner og dybden og kvaliteten af følelserne i det forhold, som man allerede er i.

Til gengæld er det dog kun 'venner' som listes, mens man er i et forhold, som udgør en trussel for parforholdet - stammer de fra før man indgik i forhold med sin nuværende partner, kan de ikke forbindes med større troløshed eller mindre engagement i forholdet.

- Facebook angives i tidligere undersøgelser i hver tredje skilsmisse i de seneste år. Så hvis ens partner får en ny attraktiv ven, er der måske grund til at revurdere parforholdet. Og gør man det selv, skal man nok overveje, om man ikke i virkeligheden er på vej væk og reelt er interesseret i et alternativ til den kæreste, man allerede har, konstaterer Michelle Drouin, som ser to løsninger på farerne i den virtuelle verden:

- Enten må man have åbne og ærlige samtaler, om hvad man foretager sig på nettet og på Facebook på samme måde som i den rigtige konkrete verden. Eller også må man holde sig væk fra de sociale medier.

Gigantisk sikkerhedsbrist: Disse passwords skal du skifte
Gigantisk sikkerhedsbrist: Disse passwords skal du skifte

Del dine inderste hemmeligheder i anonyme apps
Del dine inderste hemmeligheder i anonyme apps

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx