Af Julie Laurs Bundgaard - 30/07-17 18:39

16-årige Victoria har været væk i flere måneder: - Vi kan ikke udelukke noget16-årige Victoria har været væk i flere måneder: - Vi kan ikke udelukke noget

Politiet er overbevist om, at 16-årige Victoria Adelhaid Andersen, der forsvandt sporløst fra en institution i Sabro vest for Aarhus for 11 uger siden, får hjælp til at gemme sig. En handling som de understreger er både strafbar og hovedløs.

storybild

Østjyllands Politi efterlyser 16-årige Victoria Adelhaid Andersen, tirsdag den 25. juli 2017. Hun har ikke været set siden den 12. maj, hvor hun forlod institutionen "Ny-Start Markusminde" i Sabro, hvor hun er anbragt. (Billede: Østjyllands Politi)

Hvor i landet den 16-årige pige befinder sig, ved Østjyllands politi på nuværende tidspunkt ikke noget om. Til gengæld har de en klar ide om, hvem der hjælper hende med at gemme sig.

»De konkrete spor vi arbejder ud fra, er ikke nogen, der peger i retning af, hvor Victoria er. Det er personer, som vi har formodning om har kendskab til, at hun er gået under jorden,« siger Peter Bay, der er politikommissær hos Østjyllands Politi.

Hvilken relation disse personer har til 16-årige Victoria, ønsker Peter Bay ikke udtale sig om.

Politiet mener, at Victoria Adelhaid Andersen er gået under jorden, fordi hun ikke vil være på insitutionen i Sabro, men ifølge politikommissæren, vækker det bekymring, at den 16-årige pige har været væk så længe.

»Det bekymrer os, at der er gået så lang tid. Danmark er et lille land, og normalt kan man ikke gemme sig så lang tid - i hvert fald ikke uden hjælp. Derfor er det vores indgangsvinkel, at der er nogle voksne, der hjælper hende,« siger Peter Bay, som understreger, at en sådan handling, ifølge straffelovens § 215, kan straffes med fængsel i op til fire år.

Også Victorias familie er bekymrede for hendes velbefindende.

»Vi er meget bekymrede alle sammen,« sagde den 16-årige piges mormor, Hanne Olesen, onsdag til BT og tilføjede:

»Vi håber bare, at hun har det godt, og så venter vi på at høre nyt.«

Den, som unddrager en person under 18 år forældres eller anden rette vedkommendes myndighed eller forsorg eller bidrager til, at han unddrager sig sådan myndighed eller forsorg, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år (jf. reglerne i § 261)

Østjyllands Politi har hele tiden arbejdet ud fra den hypotse, at der ikke er sket Victoria Adelhaid Andersen noget, men de undersøger alle mulige scenarier.

»Vi kan ikke udelukke noget som helst, inden vi har fået livstegn fra Victoria. Vi har jo set sager i Danmark, hvor der vitterligt var sket noget alvorligt,« siger Peter Bay og tilføjer:

»Vi arbejder dog fortrøstningsfuldt på, at vi nok skal bringe de folk, der hjælper hende til fornuft. Det er jo hovedløst at hjælpe en 16-årig pige med at gå under jorden.«

Victoria Adelhaid Andersen forsvandt fra institutionen 'Ny-Start Markusminde den 12. maj. Instutionen er et sted for unge mellem 14-18 år med forskellige problemer som eksempelvis afhængighed og sociale adfærdsproblemer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx