Af - 21/09-16 09:02; Opdateret: 21/09-16 13:55

Sex-anmeldt frikirke-præst fængslet, da han forsøgte at forlade USASex-anmeldt frikirke-præst fængslet, da han forsøgte at forlade USA

Amerikansk politi har de seneste fem dage forsøgt at få anholdt sexanmeldt dansk frikirkepræst. Da han i nat forsøgte at forlade USA klappede fælden.

storybild

Her ses et af billederne fra præstens sexfester i garagen. (Billede: Privatfoto)

Mens dansk politi i øjeblikket efterforsker en frikirkepræst fra Silkeborg, der bor i Florida, for omfattende sexmisbrug af kirkegængere har amerikansk politi netop anholdt og fængslet præsten.

Det skriver detective Dave Vernon, der sidder med sagen i Orlando, i en mail til metroxpress.

- Der blev udstedt en arrestordre på ham den 16. september og denne blev effektueret i nat klokken 0.30. Han sidder lige nu i Orange County fængsel med en kaution på 1.200 dollars (8.000 danske kroner, red.).

Menigheden der blev forført
Menigheden der blev forført

Præsten er i Danmark blevet anmeldt for sexmisbrug af mindst 10 unge kirkegængere over en periode på 10 år og dansk politi efterforsker denne stadig denne sag sideløbende. Selvom man også i USA har efterforsket præsten for sexmisbrug af to mindreårige er er det dog andre ting, han blev anholdt for, da han forsøgte at forlade landet.

- Han er sigtet for at afholde casino og for at servere alkohol for mindreårige. Han blev pågrebet af lufthavnsbetjente, da han skulle til at gå om bord på et fly. Han ville tilsyneladende rejse til Danmark, oplyser betjenten.

Sexanmeldt præst har haft sin gang i flere af landets teenage-kirker
Sexanmeldt præst har haft sin gang i flere af landets teenage-kirker

Metroxpress har tidligere dokumenteret, hvordan der blev holdt sexfester i præstens garage i Florida, hvilket i sig selv ikke er ulovligt, hvis de medvirkende er over 18 år.

Ifølge de tidligere kirkegængere blev der her også gamblet for tusindvis af dollars. Det er tilsyneladende de forhold, han nu er sigtet for samt altså servering af alkohol for mindreårige.

Det lokale politi ransagede før sommerferien præstens hjem, hvor man gik målrettet efter flere harddiske, idet der var oplysninger om, at disse skulle indeholde dokumentation for sexmisbrug af kirkegængerne. Dette ser nu ud til ikke at have været tilfældet. Politiet har dog tidligere oplyst at man her manglede at finde en af harddiskene.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse onsdag middag, at den sexmistænkte præst var på vej hjem til afhøring i Danmark, noget som var aftalt 'i tæt dialog med den mistænktes forsvarsadvokat.'

Politiet oplyser også, at anholdelsen har invirkning på, hvornår den omfattende sex-sag i Danmark kan være færdigbehandlet.

Læs hele historien om frikirke-præsten her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx