Af - 24/02-16 09:10; Opdateret: 24/02-16 10:29

Qvortrup: Løkke forsøgte hemmelig aftale med Pape bag lukkede døreQvortrup: Løkke forsøgte hemmelig aftale med Pape bag lukkede døre

Lars Løkke prøvede at indgå en aftale alene med Søren Pape efter gårsdagens møde for partilederne for den borgerlige blok.

storybild

Da resten af partilederne i blå blok efter møde om Eva Kjer Hansens mulige afgang havde forladt lokalet sent tirsdag aften, forsøgte Lars Løkke Rasmussen at indgå en aftale med Konservatives formand Søren Pape Poulsen. Det erfarer metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup gennem en kilde tæt på mødet.

Statsministeren lovede Søren Pape, at Eva Kjer ville forlade posten som Miljø- og fødevareminister, hvis Konservative accepterede, at hun fik en ny ministerpost. Men den aftale afviste K-formanden.

- Det forslag kunne de konservative ikke med nogen som helst troværdighed i behold acceptere. Havde de gjort det, kunne man stille spørgsmålet: Hvis man ikke havde tillid til hende som Miljøminister, hvordan skulle man så have tillid til hende som eksempelvis kirkeminister? siger Henrik Qvortrup.

Engell: Sagen om Eva Kjer kunne have været løst for længst
Engell: Sagen om Eva Kjer kunne have været løst for længst

Ifølge kommentatoren er det ikke nogen stor overraskelse, at Løkke forsøger sig med en sådan aftale. Med aftalen kunne han redde ansigt en smule, da en rokade ser mindre dramatisk ud end en fyring af en minister.

- Løkke er en snedig forhandler. Han forsøger jo at fedte sig igennem, og det er helt karakteristisk for den måde, han agerer på. Og 'gik den så, så den gik,' siger Henrik Qvortrup.

Redaktør: Løkkes sans for drama fornægter sig ikke
Redaktør: Løkkes sans for drama fornægter sig ikke

Udover hans forsøg på at redde ansigt forsøgte Løkke med forslaget til Pape også at spille det politiske spil fuldt ud, forklarer Qvortrup.

- Det er et forsøg på at 'psyke' de konservative ved hele tiden at lade det stå hen i det uvisse, om han nu vil kaste sagen ned i Folketingssalen og aktivt ville lade de konservative stemmer for Eva Kjers tilbagegang og dermed i virkeligheden bringe regeringen i en situation, hvor nogen kunne fortolke det som mistillid til hele regeringen, siger kommentatoren.

LÆS OGSÅ: Aviser undrer sig over pludselig regeringskrise

LÆS OGSÅ: Efter kaotisk aften: Kjer sidder stadig som minister

LÆS OGSÅ: Pape efter Løkke-møde: Naturligt at Eva Kjer går af

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx