27/09-14 16:58

SAS tøver med mobilsnak på flytureSAS tøver med mobilsnak på flyture

Fra fredag får europæiske flypassagerer mulighed for at bruge deres smartphones og tablets under hele flyveturen. Men SAS tøver med at indføre de nye regler.

storybild

(Billede: Polfoto)

Passagerer hos SAS kan fortsat ikke sladre løs på mobilen fra afgangsgate til ankomstgate, selvom den europæiske flymyndighed fredag lempede reglerne for brug af elektronisk udstyr på flyrejser.

SAS tøver med fri mobilsnak under start og landing af hensyn til passagernes sikkerhed og oplevelse under flyturen. Sådan lyder det fra pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen.

Flypassagerer må nu bruge smartphones og tablets
Flypassagerer må nu bruge smartphones og tablets

- Hvis vi tillader fuldt brug af mobilen, kunne man forestille sig et scenarie, hvor mange sad og talte i telefon og måske forstyrrede de andre. Det er også meget vigtigt, at vi har folks opmærksomhed, når vi gennemgår sikkerhedsprocedurerne. Man er nok ikke lige så opmærksom, hvis man sidder og taler i telefon, siger hun.
Derfor vil SAS i første omgang undersøge, hvordan kunder og personale ser på muligheden for at bruge smartphones, tablets og bærbare computere under start og landing. Desuden vil selskabet undersøge i praksis, hvordan det forløber, hvis passagerne får lov at have mobilerne tændt.

De nye regler kommer i kraft af, at EU-Kommissionen har tilladt anvendelse af 3G og 4G-kommunikation under flyvningen, hvilket gør det muligt for brugerne at surfe på internettet og sende mails, når flyet er oppe i en højde på over 3000 meter.

Flyselskab smed bagage væk og nægtede alt
Flyselskab smed bagage væk og nægtede alt

De nye regler fra Det Europæiske Luftsikkerhedsagentur, Easa, medfører, at hvert selskab selv skal sørge for test, som skaber den fornødne sikkerhed, når passagerer får lov at bruge smartphones og tablets under hele flyturen.

Der er dog en lille lempelse på vej, som træder i kraft om en uges tid, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

- I første omgang giver vi passagerne lov til at tænde telefonen helt, når hjulene er på jorden, hvor man i dag skal vente, til flyet er helt fremme ved gaten, siger hun.

Seeeelfie: Flypersonale havde en fest med passagers glemte iPad
Seeeelfie: Flypersonale havde en fest med passagers glemte iPad

Selvom at de nye regler trådte i kraft fredag, så skal luftfartsselskaberne have lov føre de nye regler ud i livet, mener Easa. De håber på, at de første europæiske luftfartsselskaber har implementeret de nye regelsæt inden for otte måneder.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Guldvinder hældte øl i hovedet på...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx