04/04-14 14:15

Redaktør: Socialdemokraterne venter på Thornings afgangRedaktør: Socialdemokraterne venter på Thornings afgang

Partimedlemmerne håber på fremgang med Mette Frederiksen (S) som formand efter næste valg, lyder det.

storybild

Partimedlemmerne håber på fremgang med Mette Frederiksen (S) som formand efter næste valg, lyder det. (Billede: Polfoto)

Tanken om et hæderligt resultat til næste valg har mange Socialdemokrater allerede opgivet. I stedet håber de på bedre tider med Mette Frederiksen (S) som formand efter nederlaget. Det vurderer politisk redaktør på Weekendavisen Arne Hardis efter den seneste tids uro i partiet.

- Det er noget, man fornemmer, når man taler med socialdemokrater. Mange betragter Helle Thorning-Schmidt (S) som noget, der skal overstås. De venter på, at hun forsvinder til Bruxelles, eller at valgnederlaget tager hende, siger han.

To nye profiler puster til gløderne i Socialdemokraternes krisebål
To nye profiler puster til gløderne i Socialdemokraternes krisebål

Fredag eftermiddag skal statsministeren mødes med partiets hovedbestyrelse og kredsformænd i Svendborg. Mødet kommer oven på en tid med voksende kritik fra baglandet, der har beskyldt ledelsen for at være visionsløs og tonedøv.

Senest i en kronik i Berlingske fredag, hvor fem partimedlemmer mener, at partiet "mere end nogensinde før" er i krise.

- Vi kom til i alt for høj grad at parkere partibogen, da vi satte os bag de store skriveborde i ministerierne efter sidste valg, skriver de.

Socialdemokrater vil af med Thorning inden næste valg
Socialdemokrater vil af med Thorning inden næste valg

Krisen i partiet er da også massiv, samtykker Arne Hardis.

- Det er meget kontroversielt, at man begynder at diskutere, om formanden skal være formand, og om statsministeren skal være statsminister, siger han.

- Det viser, at man bredt i partiet fuldkommen har mistet tilliden til, at Helle Thorning-Schmidt kan føre partiet til noget, der bare minder om et hæderligt valgresultat, siger han.

Voldsom kritik mod Helle og co: 'Politisk tonedøv!'
Voldsom kritik mod Helle og co: 'Politisk tonedøv!'

Redaktøren mener, at Helle Thorning-Schmidt i hele regeringstiden - og seneste med sagen om Danmarks pligt til at give børnecheck til EU-borgere - har forsømt at give en politisk begrundelse for det, regeringen gør.

- Hun demonstrer en manglende evne til at skabe en politisk fortælling ved siden af det, der er nødvendigt og bundet af loven og forordninger. Der mangler en fornemmelse af, at det er socialdemokrater, der gør det, der er mere eller mindre nødvendigt, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx