26/10-17 13:58; Opdateret: 26/10-17 14:20

Politi vil også visitere i Gladsaxe efter bandeskyderiPoliti vil også visitere i Gladsaxe efter bandeskyderi

Københavns Vestegns Politi forlænger og udvider to visitationszoner, der giver lov til kropsvisitation.

storybild

Københavns Vestegns Politi har udvidet og forlænget visitationszoner, der blev etableret i dele af Herlev, Ballerup, Glostrup, Rødovre og Gladsaxe Kommuner 29. september 2017 og 3. oktober 2017. De er forlænget til 9. november klokken 23. Det er nyt, at zonen nu også dækker Gladsaxe. Free/Københavns Vestegns Politi

København. To visitationszoner ved Herlev, Ballerup, Glostrup, Rødovre og Gladsaxe bliver forlænget og udvidet.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Zonerne blev oprettet i slutningen af september og starten af oktober. Med forlængelsen varer visitationszonerne til torsdag 9. november klokken 23.

Forlængelsen forklarer politiet med, at der aktuelt er en konflikt i og omkring bandemiljøet, og at der 10. og 19. oktober blev fundet to skarpladte skydevåben med ammunition i visitationszonens område.

Politiet udvider også visitationszonen til at dække et område i Gladsaxe. Det skyldes et skyderi sent onsdag aften, hvor en 34-årig blev skudt i maven foran en Netto på Søborg Torv.

Visitationszonerne giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Svend Foldager, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, fortæller, at politiet løbende vurderer indsatsen ved visitationszonerne.

- Det har været nødvendigt at udvide ud fra de begivenheder, der er sket. Vi har derfor følt, at det var det rigtige at gøre at udvide visitationszonen, siger Svend Foldager.

Ind til videre har politiet foruden de to skydevåben fundet ammunition, flere knive og mindre mængder narko, når de har visiteret personer.

Ifølge Svend Foldager er der flere gode ting ved visitationszonerne.

- Dels har vi lettere ved at visitere folk, som vi mener, der kunne være noget aktuelt omkring. Dels skulle det også gerne sende et signal til borgerne om, at de kan føle sig trygge.

- Det er også et signal til banderne om, at de ikke kan gå med våben, uden at vi vil opsøge og finde våbnene, siger politiinspektøren.

Tidligere torsdag udvidede Københavns Politi en visitationszone omkring Nørrebro. Den visitationszone varer nu til torsdag 9. november klokken 12.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx