08/09-13 13:25; Opdateret: 08/09-13 13:55

Helle går lidt frem - men rød blok går samlet tilbageHelle går lidt frem - men rød blok går samlet tilbage

Socialdemokraterne går frem, men de andre partier i rød blok taber terræn, viser ny meningsmåling fra Voxmeter

storybild

(Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har stadig problemer med at trække vælgere fra blå til rød blok, og effekten fra regeringsrokaden i august lader tilsyneladende vente på sig.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Godt nok kan Thorning glæde sig over, at Socialdemokraterne står til 20,8 procent af stemmerne mod 19,2 procents opbakning for en måned siden.

Men de to andre regeringspartier De Radikale og SF mister samtidig terræn og går henholdsvis 1,4 og 0,8 procentpoint tilbage til 7,9 og 5,5 procent i forhold til sidste måneds måling.

Da Enhedslisten samtidig står til 9,8 procent og dermed har mistet 1,4 procentpoint siden august, kan rød blok kun mønstre en samlet vælgeropbakning på 44 procent.

I forhold til august er det et fald fra 45,9 procent. Omsat til estimerede mandater går rød blok fra 82 til 77 mandater på en måned.

Trods Socialdemokraternes fremgang ligger partiet stadig et godt stykke under valgresultatet fra september 2011, der lød på 24,8 procent.

I blå blok er der ifølge meningsmålingen fra Voxmeter ikke de store forskydninger.

Venstre er stadig Folketingets største parti med 30,6 procent af stemmerne. Liberal Alliance går i forhold til august frem fra 5,3 til 6,6 procent.

Det kniber dog fortsat for De Konservative at holde trit med de andre partier i blå blok.

K går en anelse frem fra 2,9 til 3,1 procent, men ligger stadig lige omkring spærregrænsen og langt fra valgresultatet, der lød på 4,9 procent.

Dansk Folkeparti går et halvt procentpoint tilbage fra 15,6 procent i august til nu 15,1 procent. Det er dog stadig en klar forbedring af valgresultatet, der lød på 12,3 procent.

Samlet kan blå blok notere sig en solid føring på 98 mandater mod rød bloks 77.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

110 døde i katastrofal ulykke:...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx