Af - 26/06-17 07:31

Voldsomt vejr på vej: Sådan rammer detVoldsomt vejr på vej: Sådan rammer det

Det varme sommervejr med temperaturer over 20 grader lader fortsat vente på sig, og i stedet må danskerne nøjes med regn - og tilsyneladende rigeligt af den.

storybild

Mens ugen starter nogenlunde pænt ud med sol og forholdsvis tørt vejr, så ser det anderledes ud sidst på ugen, hvor Danmark bliver ramt af massivt regnvejr.

»Det ligner, der kommer meget regn torsdag og også en del regn fredag. Det bliver kedeligt at være på Roskilde Festival,« siger vagthavende ved DMI, Henning Gisselø.

Det er dog ikke blot festivalgæsterne i Roskilde, der bliver nødt til at finde regntøj og gummistøvler frem, for det bliver tilsyneladende hele landet, der bliver ramt af det massive regnvejr.

»Det ser ud til, at det bliver hele landet, der bliver ramt både torsdag og fredag. Det er svært at sige endnu, hvor det bliver værst, men der skal nok komme vand i hele landet,« lyder det fra Henning Gisselø.

Han tilføjer, at det nok kan blive svært at finde tørvejr torsdag, da regnen sandsynligvis allerede starter onsdag aften, og altså vil fortsætte torsdagen igennem og videre til fredag.

Ifølge DMIs egen prognose bliver der dels tale om kraftig regn, som er karakteriseret ved, at der falder 24 mm regn på seks timer, og lokalt kan der også flere steder blive tale om skybrud med 15 mm regn på bare 30 minutter.

Udover den tunge regn, kan der også blive tale om hård vind og torden flere steder.

Desværre er der ikke tale om et forbipasserende dårligt vejr, for selvom kraftig regn og skybrud ikke bliver hverdag, så må vi stadig se langt efter det gode, varme sommervejr.

»Sommervejret er ikke lige om hjørnet, desværre. Det bliver ved med at være en kølig sommer med 15-20 grader, og så er der lidt sol, og så er der regn. Meget det samme vejr, som vi har set de sidste dage,« siger Henning Gisselø.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx