06/02-18 07:37; Opdateret: 06/02-18 08:00

Avis: Byggetilladelse belaster frikendt Anna Mee AllerslevAvis: Byggetilladelse belaster frikendt Anna Mee Allerslev

Ekspolitikeren afviser, at Øens Murerfirma - en kommunal samarbejdspartner - totalrenoverede hendes lejlighed.

storybild

København. Nye oplysninger om ekspolitiker Anna Mee Allerslevs byggesag viser ifølge BT, at Øens Murerfirma som hovedentreprenør blandt andet stod for at rive en bærende væg ned ved totalrenoveringen af Allerslevs lejlighed.

Historien kommer, kort tid efter at Københavns Kommune har bedt advokatfirmaet Horten om at lave en ny undersøgelse af kommunens tidligere radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Allerslev afviser fortsat, at firmaet - en kommunal samarbejdspartner - stod for hovedentreprisen i lejligheden.

BT skriver tirsdag, at Øens Murerfirmas byggeleder indsendte en lovpligtig blanket til Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i forbindelse med, at Allerslev skulle have fjernet en bærende væg. Det viser aktindsigt i byggesagen.

Arbejdet med at fjerne den bærende væg mellem spisestue og køkken blev udført af Øens Murerfirma. Det fremgår det ifølge BT af blanketten.

I sidste måned blev Allerslev frikendt for inhabilitet i forhold til netop Øens Murerfirma.

Horten har undersøgt relationen mellem Allerslev og Jan Elving. Han er ejer Øens Murerfirma. Der var et venskabeligt forhold. Men det kan ikke kan føre til inhabilitet, var meldingen.

Men efter BT's skriverier om, at firmaet har stået for en totalrenovering af ekspolitikerens lejlighed, har kommunen sat en ny undersøgelse i gang. Den skal Horten igen stå for.

Allerslev har hidtil oplyst, at Øens Murerfirma har lavet "noget murerarbejde på badeværelset" i hendes lejlighed.

Ifølge rektor ved Folkeuniversitetet og ekspert i forvaltningsret Bente Hagelund belaster de nye oplysninger Allerslev.

- Hvis Øens Murerfirma ikke optræder i sagen som hovedentreprenør, er det meget svært at forstå, hvorfor firmaets medarbejdere skriver breve om sagen til Københavns Kommune, siger hun til BT.

Forholdet mellem Allerslev og Elving kom frem i BT lige op til kommunalvalget i november 2017. Her var hun spidskandidat for De Radikale i København.

Men hun trak sig både som borgmester og spidskandidat lige inden valget. Det skete efter afsløringer af, at hun gratis havde lånt en festsal på Københavns Rådhus til sit bryllup.

Det kom også frem, at Allerslev havde lånt et festlokale af Øens Murerfirma.

Til BT afviser Allerslev, at der er noget at komme efter.

- Uanset, hvor mange gange BT påstår, at Øens Murerfirma har været hovedentreprenør, er dette ikke korrekt, skriver hun i et skriftligt svar.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu frygter forældre MDMA i...
bt.dk
Premier Leagues værste indkøb kåret:...
bt.dk
'LA'ere går imod burkaforbud, men vil...
bt.dk
DF om pædofili-sag: Det her kan vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx