Af Christian Hansen - 30/08-17 09:27

Danskerne har fået ny feriefavorit: Dette land besøger flest i sommerferienDanskerne har fået ny feriefavorit: Dette land besøger flest i sommerferien

De seneste to år har Italien været det land, danskerne helst har besøgt i sommerferien. Men det er der nu lavet om på ifølge en ny undersøgelse.

storybild

Tegernsee i Tyskland er et ofte populært sted for turister. Arkivfoto (Billede: A3750/_Andreas Gebert)

Det viser tal fra TDC, der via danskernes mobiltelefoner har kunnet se, hvor mange af danskerne har opholdt sig i perioden uge 26 til og med 30.

De friske tal afslører, at Tyskland i stedet er blevet det land, som flest opholder sig mindst fire dage i ad gangen i løbet af sommerferien. Således var 18 procent af de TDC-kunder, der rejste udenlands i ferien, mindst fire dage i vores naboland mod syd.

»Næsten 700.000 af vores kunder har haft ophold på mindst fire dage i et andet land hen over sommerferien, og her har vi blandt andet set en pæn vækst i rejser til Tyskland,« siger mobildirektør Kasper Ørtvig.

Når danskerne tjekker mails eller går på Facebook fra deres telefoner, bliver det registreret hos deres mobilselskab, og det er på den baggrund, at TDC har kunnet se, hvor deres kunder har været. Analysen er dog baseret på anonymiseret data, slår TDC fast i en pressemeddelelse.

»Tyskland vil selvfølgelig altid fylde meget i en roaming-statistik, i og med mange rejser igennem landet, men det har vi korrigeret for ved at opstille et kriterium om mindst fire dages ophold i landet,« forklarer Kasper Ørtvig.

Det er tredje år i træk, at TDC har kigget danskernes mobilvaner i sommerferien efter i sømmene for at kunne kåre det hyppigste rejsemål.

Du kan se top 10-rejsemål for sommeren 2017 herunder.1. Tyskland (18 pct.)

2. Italien (m. Vatikanstaten) (15 pct.)

3. Spanien (m. Kanariske Øer) (12 pct.)

4. Sverige (9 pct.)

5. Frankrig (8 pct.)

6. Grækenland (6 pct.)

7. Kroatien (3 pct.)

8. Storbritannien og Nordirland (3 pct.)

9. Norge (m. Jan Mayen og Svalbard) (3 pct.)

10. Østrig (3 pct.)

Øvrige (20 pct.)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx