Af - 29/10-15 06:15; Opdateret: 29/10-15 17:20

TV: Har du problemer med at gå i stiletter? Så se med herTV: Har du problemer med at gå i stiletter? Så se med her

- Jeg plejer at sige, at jeg er født i stiletter, lyder det selvsikkert fra Sol Quito, der skal undervise kvinder I, hvordan man håndterer de tårnhøje mareridt.

Se Sol forklare om kurset og vise evnerne frem i en 12 centimeter-hæl. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det ser så let ud, men de fleste kvinder vil formentlig nikke genkendende til, at stilet-gang er en kunstart i sig selv.

Men alle kan lære det. Det mener den tidligere ‘Robinson’-deltager og danmarksmester i Bikini Fitness Sol Quito, der fra på fredag starter tre hold op i København, Vejle og Aarhus. Målet er simpelt: At lære kvinder at gå i stiletter.

- Jeg plejer at sige, at jeg er født i stiletter. Jeg har altid kunne finde ud af det, men efter Bikini-konkurrencen begyndte folk at spørge til, hvor jeg havde lært at gå sådan. Da tre kvinder spurgte mig inden for en uge, og den tredje spurgte om jeg kunne lære hende det, besluttede jeg mig for at gøre noget ved det, siger Sol Quito til metroxpress.

- Jeg fandt ud af, at rigtig mange kvinder har svært ved det. Jeg tror, at 80 procent af kvinder har problemer ved at gå i stiletter, det er balancen, der volder flest kvaler, fortsætter hun.

27-årige Nanna var træt af ømme fødder: Startede anmelderrost skomærke
27-årige Nanna var træt af ømme fødder: Startede anmelderrost skomærke

Som en slags personlig træner vil hun gå alle i sømmene for at finde årsagen, at hver enkelt har problemer. Foto: kenneth@foto-4-you.dk

Skal lære almindelig gang
Sol Quito understreger, at det ikke er målet at lære kvinderne at gå catwalk, men helt almindelig gang. Holdene vil være små, så hun kan give ordentlig sparring til hver enkelt. Selv hævder Sol Quito at kunne løbe og hoppe i stiletter uden problemer, men hvad er det så konkret man kan lære på stilet-holdene?

- Man lærer at gå ordentligt, og kvinderne vil føle sig mere lækre og feminine i deres gang. Om problemet så ligger i knæene eller trædepuderne, så lærer jeg dem, hvordan de retter op på det, og så sender jeg dem på trægulv, fliser, asfalt og endda brosten, griner Sol Quioto.

Ulovligt kun at give gratis drinks til folk med stilethæle
Ulovligt kun at give gratis drinks til folk med stilethæle

Sol Quito er klar til at lære danske kvinder at gå i stiletter. Foto: kenneth@foto-4-you.dk

Dit kursus varer 1,5-2 timer. Kan man virkelig lære at gå i stiletter på så kort tid?
- Ja, det kan man. Selvfølgelig kræver det også øvelse, men det kan man. Hvis jeg siger, at hun skal træde mere på tåspidserne i stedet for hælen, så skal hun holde fast i det. Selvfølgelig kræver det træning, men jeg giver redskaberne, siger den tidligere model.

Fire tips fra Sol Quito:

1.

Køb de rigtige sko - jeg kan ikke lære dig at gå i for små sko. Måske små sko ser fine ud, men det er ikke muligt at gå høje hæle til, så køb nogle der passer.

2.

Få dig en ordentlig sål. Hvis den er af læder, skal man have en form for støddæmper - en gummisål eller lignende.

3.

Øv dig! Står du derhjemme og skræller kartofler, så stå på tæer så du pumper dit system op og får træning i at komme op i højden. Hvis du er vant til at gå i flade sko, kan du ikke bare skifte til stiletter på 12 centimeter. Op på tæer og træn dine trædepuder.

4.

Væn dig til stiletterne inden. Som løber går man heller ikke ud og køber løbesko og sprinter afsted. Uanset sko, skal man huske at gå dem til.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
13 banker testet: Kassekreditten kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx