Af Mads Brandsen - 21/03-18 11:28

Drama i det britiske kongehus: Dronning Elizabeth vekslede ikke ét ord med svigerdatter under bryllupsmiddag Drama i det britiske kongehus: Dronning Elizabeth vekslede ikke ét ord med svigerdatter under bryllupsmiddag

Blot få uger før, at prins Charles og Camilla Parker Bowles blev gift i 2005, fjernede dronning Elizabeth sin nye svigerdatter fra middage og andre officielle arrangementer. Og til bryllupsmiddagen vekslede de to ikke et ord.

United Kingdom: Prince Charles And Companion Camilla Parker Bowles Seen Together For First Time

Det fremgår af en ny uofficiel biografi om prins Charles, 'The Rebel Prince', som flere britiske medier, herunder Daily Mail har bragt uddrag af.

Her tegner journalisten Tom Bower et billede af en flere årtier lang tovtrækning mellem prins Charles og dronning Elizabeth om Camilla Parker Bowles, der gennem en længere årrrække var Charles' elskerinde.

En strid, der begyndte i 1995 efter, at prins Charles og prinsesse Diana var blevet separeret efter 14 års ægteskab, men på et tidspunkt, hvor de endnu ikke var blevet skilt.

Charles bad angiveligt sin mor om ikke at blande sig i forholdet til Camilla, da kongefamilien var samlet i dagligstuen på slottet Balmoral. Efter at have drukket 'adskillige Martini'er' lød det angiveligt i klar tale fra dronningen:

»Jeg vil ikke have noget med den ondskabsfulde kvinde at gøre.«

Dronning Elizabeth havde ikke tilgivet dem for hverken utroskab eller indholdet af den såkaldte Camillagate-optagelse fra 1989, som er en seks minutter lang telefonsamtale, hvor der mildt sagt ikke bliver sparet på de slibrige detaljer. Samtalen blev offentliggjort blot en uge efter, at Charles og Diana havde offentliggjort, at de gik hvert til sit.

Selv om prinsesse Margaret ligesom et par andre tilstedeværende var på Charles' side, gik ingen op mod dronningen, der tilmed straffede ham yderligere ved at forvise ham til at bo på det mindre og 'kolde' St. James Palace. Dog lykkedes det ham senere at rykke ind på Clarence House efter dronningemoderens død i 2003.

Indtil dronningen bøjede sig, og parret fik papir på hinanden på rådhuset i Windsor i 2005, sørgede Charles for at invitere Camilla med til begivenheder, hvor han fiflede med bordplanen uden at fortælle dronningen noget. Ved en af begivenhederne skal han koket have sagt til gæsterne, at 'når Hendes Kongelige Højhed er væk, spiller musene på bordet'.

'The Rebel Prince' kommer på gaden torsdag i Storbritannien. Det er uvist, om den bliver oversat til dansk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx