Af - 26/01-17 10:31

Flere får parfumeallergi trods kampagnerFlere får parfumeallergi trods kampagner

En stribe kampagner om parfumeallergi gennem de seneste 10 år har ikke medført færre allergikere. Det er nødvendigt med skrappere love, siger eksperter og Miljøstyrelsen.

storybild

(Billede: Scanpix/Iris/Arkivfoto)

Antallet af parfumeallergikere stiger og stiger. Det dokumenterer et nyt studie, hvor Videnscenter for Allergi har undersøgt, hvor mange af deres eksempatienter der har fået parfumeallergi.

Undersøgelsen viser en stigning de seneste fem år på 60 procent blandt mænd, 30 procent blandt kvinder og 40 procent i alt.

Ifølge læge og ph.d.-studerende Niels Højsager Bennike fra Gentofte Hospital, løser de seneste års kampagner ikke problemerne. Han vil have skrappere lovgivning:

- Det er rigtigt, at kampagnerne ikke har løst problemerne, og vi bliver nødt til at få reguleret skrappere. Både i forhold til industriens koncentrationer og typer af parfumestoffer. Industrien har registreret 3.000 forskellige stoffer, og vi ved om mindst 120 af dem, at de er stærkt allergifremkaldende - og alligevel er de blandt de mest brugte, siger han.

Også i Miljøstyrelsen vil man have strammet loven for industriens parfumebrug:

- Kampagnerne har ikke løst problemerne, og vi skal have en skrappere regulering af området. Reguleringen går for langsomt i EU, hvor vi presser hårdt på,« siger Bettina Ørsnes Larsen, der dog påpeger, at der også fortsat skal være kampagner, som oplyser forbrugerne, så man kan træffe et informeret valg, når man vælger parfume fra eller til.

Men i brancheforeningen SPT kalder direktør Helle Fabiansen den nuværende lovgivning ‘meget striks’. Hun har fortsat tillid til kampagner:

- Jeg mener, det er for tidligt at konkludere, at de kampagner, man har iværksat, ikke virker. Der findes heldigvis rigtig mange alternativer for de omkring en til fire procent af den danske befolkning, som er overfølsomme over for duftstoffer, siger hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Efter fyring: Superliga-klub har...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
7 tip: Sådan kommer du hosten til livs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx