Af Ritzau - 16/06-16 04:46

Danmark går til kamp mod mobning af seksuelle minoriteterDanmark går til kamp mod mobning af seksuelle minoriteter

Den russiske aktivistgruppe Pussy Riot og undervisningsministeren skal drøfte kamp mod mobning af LGBTI-børn.

storybild

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) tilslutter på fredag Danmark til en erklæring mod LGBTI-relateret mobning. (Billede: Scanpix/Lene Esthave)

Den danske regering - i form af minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) - tilslutter sig fredag en kreds af lande i FN-systemet, der fordømmer vold og mobning af LGBTI-børn.

Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle.

Tilslutningen sker ved en erklæring, der blandt andet opfordrer landene til at monitorere vold og mobning i skolerne, ligesom de skal udvikle politikker til forebyggelse og håndtering af vold og diskrimination på skoler.

Det oplyser ministeriet for børn, undervisning og ligestilling i en pressemeddelelse.

Kort efter vil undervisningsministeren mødes med den russiske punk-rock aktivist-gruppe Pussy Riot på Folkemødet på Bornholm til en uformel drøftelse om LGBTI-personers rettigheder.

- Det kan have store konsekvenser for unges trivsel og fremtid, hvis deres rettigheder krænkes på et tidspunkt i livet, der i forvejen er præget af usikkerhed og søgen efter identitet, siger Ellen Trane Nørby.

- Danmark er på mange måder foregangsland, når det gælder LGBTI-rettigheder, og det skal vi blive ved med at være. Over hele verden oplever LGBTI-elever vold og diskrimination i uddannelsessystemet, siger hun.

Ifølge ministeren passer tilslutningens ambitioner perfekt til det arbejde, regeringen i juni satte i gang med at forebygge og bekæmpe mobning af enhver slags på danske skoler.

Det arbejde skal munde ud i nogle anbefalinger til stat, kommune og institutioner, om hvordan de kan forebygge og bekæmpe mobning.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx