Af Maria Cuculiza - 21/04-16 10:53; Opdateret: 21/04-16 13:54

Unge vil have mere musik og flere flygtninge i folkekirkenUnge vil have mere musik og flere flygtninge i folkekirken

Hver tredje ung vil gå oftere i kirke, hvis musikken bliver mere nutidig og hver fjerde, hvis kirken gør mere for flygtninge.

Bildstrecke im Grossformat »

Unge mellem 18 og 29 år kommer stort set aldrig i Folkekirken, men det ville cirka hver fjerde af dem gøre, hvis kirken udviste et større engagement i flygtninge. Hver tredje hvis kirken lejlighedsvist droppede orgel og kor til fordel for Hip Hop, jazz, rock og elektronisk musik.

Fælles spisning: Kirker melder alt optaget skærtorsdag
Fælles spisning: Kirker melder alt optaget skærtorsdag

Det fremgår af en ny stor undersøgelse af danskernes forhold til Folkekirken, som Kirkeministeriet offentliggør fredag i forbindelse med valg til Menighedsrådene senere på året.

Det er et vigtigt budskab fra de unge, som jo betaler for medlemskabet, men som ikke kommer der, så det må præster og meninghedsråd tage alvorligt, så kirken også bliver for dem.

Det fortæller kirkeminister Bertel Haarder.

Dating skal få flygtninge i arbejde
Dating skal få flygtninge i arbejde

At Kirkens rolle i forhold til flygtninges situation spiller så stor en rolle for de unge, kommer ikke bag på forsker i unges tro, livsstil og fritid, Søren Østergaard:

- De unge eftersøger nogen, som gør en forskel, som efterlever det, som de siger, at de tror på. Hvis kirken demonstrer sine ord om næstekærlighed i praksis, vil det have en vanvittig stærk appel for de unge, som kommer fra de sociale mediers verden, hvor alt alene handler om ord og likes.

En ny fond vil betale flygtningebøder
En ny fond vil betale flygtningebøder

Præst ved Børne- og ungdomskirken, Brorson Kirke, Nicolay Stubbe Hørlyck, genkender de unges ønsker om flere, bredere og mere nutidige musikgenrer:

- Vi er i Folkekirken generelt ikke gode nok til at fornye os og gøre os relevante og nærværende. Og undersøgelser viser, at valget af musik spiller en afgørende rolle, for om de unge har lyst at komme. Ikke fordi de forlanger orglet ud til højmesserne, men fordi de har brug for andre musiktilbud til Gudstjenester på andre tider af døgnet end søndag morgen, forklarer Nicolay Stubbe Hørlyck, som benytter blandt andet rock, hiphop og electronica under kirkens gudstjenester.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx