Af Simon Boas - 16/07-17 15:50

Kommune gav flygtninge gratis medlemskab til klub: Det har givet kæmpe bagslagKommune gav flygtninge gratis medlemskab til klub: Det har givet kæmpe bagslag

Et ellers sympatisk aktiveringsprojekt for knap 40 personer i Skive Kommune har vist sig at give gevaldigt bagslag.

storybild

Det skriver Skive Folkeblad.

Skive Kommune har nemlig givet 35-40 personer, hvoraf hovedparten er syriske flygtninge, et medlemskab til bokseklubben BK Limfjord. Men det vækker imidlertid ikke synderligt stor begejstring hos flere af klubben hidtidige medlemmer.

For med de knap 40 nye medlemmer i bokseklubben, så har 100 andre af medlemmer valgt at opsige deres medlemskab, fordi de ifølge Skive Folkeblad følte, at de nye medlemmer fyldte for meget i klubben.

LÆS OGSÅ: 6.000 flygtninge gået i land ved populær feriedestination: 'Vi frygter en lavine'

Og det kan vise sig at få ganske alvorlige konsekvenser for bokseklubben. De mange opsigelser betyder nemlig, at klubben, der i forvejen er økonomisk presset, er på randen til at måtte dreje nøglen om.

Klubben, der i et forsøg på at komme økonomien til livs har afskediget klubbens eneste ansatte, føler nu, at kommunen ikke viser nogen vilje til at hjælpe dem ud af den økonomiske krise, som kommunen til dels har været med til at putte dem i.

»Alle vasker hænder og lader os stå tilbage med aben,« siger bestyrelsen i BK Limfjord til Skive Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Hans ser flygtninge vælte ind på populær feriedestination: 'Det er en plage'

Ifølge avisen har kommunen afvist BK Limfjords ansøgning om fuld lokalestøtte, som alle andre klubber i Skive Kommune ellers får. Begrundelsen lyder, at der er tale om for høj en husleje.

Formanden for Skive Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Ditte Staun (R), pointerer dog over for Skive Folkeblad, at BK Limfjord får 587.872 kroner i tilskud. Og det er ifølge hende meget højt.

Hun tilføjer til avisen, at man gerne vil hjælpe klubben med at finde andre og billigere lokaler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
Publikumstribune styrtede sammen...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx