Af - 27/03-14 11:15

Danske kvinder gider bare  ikke motionDanske kvinder gider bare ikke motion

De ved det godt, men de orker ikke, for motivation mangler. Det er konklusionen på en ny undersøgelse gennemført af Hjerteforeningen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)


To ud af fem kvinder finder det svært at få gjort motion til en naturlig del af hverdagen, selvom de synes at motion er vigtigt, viser ny undersøgelse.

Ifølge Hjerteforeningen har kvinderne simpelthen svært ved at finde motivationen til at bevæge sig noget mere. Tre ud af fire siger, at de kender mange eller virkelig mange andre kvinder, der har det på samme måde.
Studier har vist, at kvinder der går mindst én time om ugen i moderat tempo, halverer deres risiko for hjertekarsygdomme, og Hjerteforeningen lancerer derfor nu en ny motionskampagne, Gå for Hjertet' for de kropsdovne kvinder:

- Motion er ikke bare noget, man får i et motionscenter. Det er ligeså vigtigt at tænke små motionsaktiviteter ind i løbet af dagen, for at bryde den inaktive adfærd og få gang i kroppen, siger Martin Walsøe, motionsekspert i Hjerteforeningen, som sammen med margarineproduceten Becel har været udviklet en 'Gå for Hjertet'-app, som skal gøre det mere attraktivt at gå.

Her er danskernes opskrift på succes
Her er danskernes opskrift på succes

- Med app'en kan man holde øje med sine daglige skridt. Videnskabelige studier har vist, at skridttællere motiverer folk til at øge deres aktivitetsniveau til næsten det dobbelte. Og oven i dette, så støtter man forskningen i kvinders hjerter og den gode sag, for hver kilometer man går, siger Martin Walsøe.

Mange danskere vil dyrke motion på charterferien
Mange danskere vil dyrke motion på charterferien

Motion under graviditeten booster babyens hjernen
Motion under graviditeten booster babyens hjernen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx