Af Ritzau - 11/11-16 05:57; Opdateret: 11/11-16 10:47

Fodslæbende skoler skal have hjælp til at reformereFodslæbende skoler skal have hjælp til at reformere

Undervisningsministeren vil give en hjælpende hånd til de skoler, som stadig ikke har implementeret reformen.

storybild

Ellen Trane Nørby (V) mener, at for mange folkeskoler stadig halter efter med implementeringen af folkeskolereformen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Mange folkeskoler har stadig ikke implementeret væsentlige elementer af den omstridte folkeskolereform, der trådte i kraft for mere end to år siden.

Og nu har undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) mistet tålmodigheden. Hun vil igennem et konkret oplæg sætte turbo på implementeringen.

Det skriver netavisen Altinget.

Ifølge ministeren er det "på tide" at sikre fra centralt hold, at alle elever over hele landet får lige muligheder for at opleve en motiverende undervisning.

Selv om mange skoler klarer sig godt, er der stadig for mange, der halter bagefter.

- Grundlæggende er det et kommunalt ansvar at sørge for, at folkeskolerne bliver drevet godt.

- Men vi kan også se, at der er nogle steder, hvor man har behov for en hjælpende hånd og mere inspiration til, hvordan man tackler udfordringerne andre steder, siger Ellen Trane Nørby til Ritzau.

Og det handler hverken om at skælde ud eller pege fingre, understreger ministeren.

- Der er mange skoler, der rigtigt gerne vil have hjælp til det her, og meget gerne på en håndholdt og systematisk måde. De har ikke behov for, at der er nogen, der kommer og slår dem i hovedet.

- Der er brug for en erfaringsudveksling på tværs. Det gælder alt fra skemaplanlægning, til hvordan man organiserer fælles forberedelsestid til lærere og pædagoger og til, hvordan man kan samarbejde med idrætsforeninger, siger Ellen Trane Nørby til Ritzau.

Hun vil sammen med parterne i Kvalitetsforum for Folkeskolen komme med et centralt oplæg til, hvordan "vi kan sætte turbo på".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx