Af - 27/10-15 11:56

Denne dårlige vane får os til at tænde helt af på vores partnerDenne dårlige vane får os til at tænde helt af på vores partner

Vi tænder mere af på, at vores partner taler babysprog, end at han/hun bøvser, smasker eller prutter. Det viser ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Vil du gerne have din partner til at stoppe med at tale babysprog? Her forslår parforholdsekspert Martin Østergaard tre forskellige måder, du kan sige det på. Han sige desuden, at hvis den ene metode ikke duer, så brug den anden metode.

Bøvser, prutter, snorker eller tisser for åben dør. Hvilke af din partners dårlige vaner tænder du mest af på?

Det har metroxpress spurgt danskerne om i en ny undersøgelse foretaget af YouGov.

Af alle de muligheder, avisen har opstillet, er der særligt et karaktertræk, som danskerne tænder langt mere af på end ved de andre muligheder.

Nemlig babysprog. 37 procent er helt eller delvist enig i, at de tænder af på det, mens kun 25 procent er helt eller delvist uenige i, at de tænder af på det.

Jo længere man er i forholdet, jo mere irriterende bliver babysprog for den modsatte partner. I starten er man glad for hinanden, og så kan babysprog måske være lidt hyggeligt, men i længenden går det hen og bliver irriterende.
Det siger parterapeut Martin Østergaard.

Hver femte laver ikke stort på arbejdspladsen
Hver femte laver ikke stort på arbejdspladsen

Han forklarer, at babysprog bliver brugt, når man skal sige noget, der kan være lidt svært. Det kan for eksempel være, hvis man nærmer sig et konfliktfyldt område.

- Man forsøger at udligne ubalancen gennem babysprog. For eksempel hvis man gerne vil have den anden til at hjælpe en med ens økonomi. 'Kan du ikke lige hjælpe mig med det her regneark'. For nogen kan det være nemmere at appellere gennem en babystemme, siger Martin Østergaard.

Så mange danskere skider for åben dør, når deres partner er hjemme
Så mange danskere skider for åben dør, når deres partner er hjemme

Han giver endnu et eksempel:

- Det kan også være, at manden har lyst til sex, men kan mærke at kvinden ikke har, og så begynder han måske at "patte lidt" for at få ønsket til at glide nemmere ind, siger Martin Østergaard.

Det kan dog sagtens være, at din partner slet ikke tænker over, at han/hun taler med babystemme. Martin Østergaard fortæller nemlig, at man godt kan gøre det ubevidst. Det gælder især, hvis du er vokset op i en familie med en voksen, der ofte bliver lidt pattet.

Sexolog: Du bør tage din mand i munden hver dag!
Sexolog: Du bør tage din mand i munden hver dag!

Hvis du gerne vil have din partner til at stoppe med at tale babysprog, foreslår parforholdseksperten tre måder, det kan gøres på. Selvom sandheden nogle gange kan være ildehørt, vinder du i sidste ende mest på at få din partner til at stoppe, mener han.

Klik dig gennem "løsningsmodellerne" øverst i artiklen.

Her er privatdetektivens fem tegn på, om din partner er utro
Her er privatdetektivens fem tegn på, om din partner er utro

LÆS OGSÅ: What? Facebook kan redde dit parforhold

LÆS OGSÅ: Nu afslører hackere de første brugere på utroskabssite

LÆS OGSÅ: Overraskende: Så mange unge har været forelsket i en anden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx