Af Ritzau - 31/05-16 16:15; Opdateret: 31/05-16 16:29

Justitsminister vil justere PET-lov efter kritik fra tilsynJustitsminister vil justere PET-lov efter kritik fra tilsyn

PET gemmer personoplysninger. Det fik tilsyn til at kontakte Justitsministeriet, som aldrig svarede.

storybild

Overordnet konkluderer tilsynet, at PET's indhentning og videregivelser af oplysninger er i orden. Det glæder justitsminister Søren Pind. (Billede: Scanpix/© Uffe Weng)

Det er ikke godt nok, når Justitsministeriet ikke har svaret et uafhængigt kontrolorgan, som kritiserer Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Det siger justitsminister Søren Pind (V), efter at PET i en redegørelse kritiseres for at gemme personlige oplysninger om privatpersoner, organisationer og folketingsmedlemmer.

Bag redegørelsen står det uafhængige kontrolorgan Tilsynet med Efterretningstjenesterne, TET, som har lavet en række stikprøvekontroller hos PET.

TET har rettet henvendelse til Justitsministeriet for at gøre opmærksom på problemstillingen.

- Tilsynet har ikke fået svar på sin henvendelse, og det er selvsagt ikke godt nok.

- Vi må konstatere, at den nuværende PET-lov ikke er tilstrækkelig klar på det her punkt, og jeg vil derfor tage en drøftelse med partierne om en justering af loven, siger Søren Pind i en skriftlig kommentar.

Allerede i maj 2015 blev ministeriet kontaktet og oplyst om problemstillingen. Men Justitsministeriet har trods rykkere ikke svaret på henvendelserne fra TET.

Overordnet konkluderer tilsynet, at PET's indhentning og videregivelser af oplysninger er i orden, og det glæder Søren Pind.

- Tilsynet og PET har til gengæld forskellige opfattelser af rækkevidden af enkelte regler om sletning af oplysninger. Og det har givet tilsynet anledning til at påtale PET's manglende sletning af oplysninger i en række tilfælde, siger justitsministeren.

Også Forsvarets Efterretningstjenester, FE, modtager kritik fra det uafhængige kontrolorgan.

I mindst ét tilfælde sidste år har efterretningstjenesten indhentet oplysninger om en dansk borger ulovligt.

Desuden har FE flere gange uberettiget foretaget søgninger om danske personer og i ét tilfælde indhentet oplysninger til PET ulovligt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand på vej på operationsbordet...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Jes Dorph springer ud: Vi talte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx