Af - 30/05-14 09:20; Opdateret: 30/05-14 10:09

Far, tag opvasken og din datter får succesFar, tag opvasken og din datter får succes

Døtre, hvis fædre tager deres del af de huslige sysler, kommer lettere til tops på arbejdsmarkedet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Døtre, hvis far får løftet rumpen op af sofaen til fordel for opvask, rengøring og madlavning, får i højere grad lyst til at blive læger fremfor måske sygeplejersker, lærere eller hjemmegående.

Det viser en ny undersøgelse af 326 børn mellem 7 og 13 år, som netop er offentliggjort i videnskabsmagasinet Psychological Science.

Ifølge undersøgelsen - fra British Columbia University i USA - bliver pigebørn fra hjem, hvor forskellen i køn ikke afgører, hvem der har ansvar for hvad, mere ambitiøse.

- Piger fra hjem, hvor husarbejdet deles mere ligeligt, får højere og bredere karrieremål, forklarer forskningsleder, Phd, Alyssa Croft.

Men hvis faren blot snakker om ligestilling, og beholder hænderne i lommerne, så gør det ingen forskel for pigerne ifølge undersøgelsen.

Venstre om Bella Sky-dom: Latterligt!
Venstre om Bella Sky-dom: Latterligt!

- At faren udtrykker sig positivt om ligestilling er vigtigt, men vores undersøgelse viser, at det afgørende er, at faren også udfører det i praksis, uddyber Alyssa Croft, som mener, at grunden, til at færre kvinder end mænd fortsat søger topposter, skal findes i hjemmene:

- Det her studie er vigtigt, for det peger på, at øget ligestilling i hjemmene, hvor kvinder jo fortsat laver det meste, kan være den faktor, som kan inspirere unge kvinder til at gå efter karrierejobs, som de traditionelt afholder sig fra.

Manu Sareen sætter ligestillingsbriller på kernevelfærd
Manu Sareen sætter ligestillingsbriller på kernevelfærd

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx