Af - 28/10-16 14:27

Messerschmidts rådgiver slipper med EU-skat på 16 procentMesserschmidts rådgiver slipper med EU-skat på 16 procent

Morten Messerschmidts danske presserådgiver slipper med at betale EU-skat på 16 procent, selv om han arbejder fra Danmark. “Groteske forskelle,” siger eks-politiker

storybild

Morten Messerschmidt rådgiver slipper med EU-skat på omkring 16 procent selv om han bor i Danmark. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016) (Billede: Nils Meilvang)

Hvad siger du til at slippe med at betale 16 procent i skat?

DFs Morten Messerschmidt danske presseansvarlige, Kristian Wedekinck Olesen, er blevet ansat på en EU-kontrakt, så han kan slippe med at betale EU-skat og i øvrigt må købe biler i Danmark uden moms og afgifter.

Hvor andre skal betale 275.000 kroner for en bil - slipper han med 100.000 kroner.

- Jeg er ansat på en eu-kontrakt, så jeg betaler eu-skat selv om mit arbejde mest foregår fra Christiansborg. Jeg rejser dog til Bruxelles og Strassbourg godt 50 dage om året. Grunden til jeg er på en eu-kontrakt er, at jeg formelt er ansat af ECR-gruppen til at hjælpe Morten Messerschmidt som næstformand,' forklarer Kristian Wederkinck, der understreger, at hans bil er på danske plader og afgift.

Metroxpress har talt med tre andre partier, der ikke har ansat deres danske pr-ansatte - herunder både Socialdemokratiet og de radikale - på EU-løn.
Kristian Wederkinck har ifølge et dokument fra EU-parlamentet, været ansat som Temporary Servant, siden oktober 2014.

- Hvad jeg tjener og hvilken skat jeg betaler er et privat anliggende,' siger han.

EU-Parlamentet skriver, at reglerne er overholdt, så længe han arbejder for gruppen.

“De politiske grupper bestemmer hvilke opgaver de skal lave og hvor de skal lave dem,” skriver pressechef Marjory van den Broeke.

Tidligere eu-politiker for Junibevægelsen, Jens-Peter Bonde, siger:

- Det giver nogle groteske forskelle, fordi i Danmark er vi vant til at betale halvdelen i skat og har så høje bilafgifter. Men de regler gælder for alle ansatte i EU-stillinger, fordi de formelt er ansat af parlamentet, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx