Af - 25/10-15 13:03; Opdateret: 28/10-15 10:22

Derfor skal du ikke tisse i badetDerfor skal du ikke tisse i badet

Halvdelen af danskerne tisser i badet, men det er der gode grunde til, at du bør lade være med!

Bildstrecke im Grossformat »
- Shampooen er også et rengøringsmiddel, men det er beregnet til hår, og virker derfor ikke til at rense urinen helt væk fra fliser og badeforhæng. Det har en meget neutral pH-værdi, hvor de skrappere rengøringsmidler har en pH-værdi af den høje skala. De tekniske råvarer i rengøringsmiddel og shampoo er helt forskellige, siger Louise Grønhøj til metroxpress. Der er en klar tendens til, at mænd er mere tilbøjelige til at tisse i brusebadet end kvinder. Der er 10 procent flere mænd end kvinder, der tisser i brusebadet derhjemme. Generelt er mændene bare mere åbne overfor at tisse andre steder end toilettet. Seks procent flere mænd end kvinder tisser i havvandet, og fire procent flere mænd end kvinder tisser i brusebade i sportsklubber og offentlige steder. Når dit forhæng er guldnet, så kan du ret effektivt få farven af ved at lægge det i blød i husholdningseddike og vand – blandingsforholdet 1-9 råder Louise Grønhøj. Rens efter i dit bad med grundrengøringsmiddel. Grundrengøringsmiddel er skrabere end de universale rengøringsmidler. De universale renøgringsmidler er for eksempel Ajax. Og hvis du vil være helt sikker på, at alt er urin er væk, så råder Louise Grønhøj dig også til at bruge rengøringsmiddel med desinficerende effekt, som for eksempel Rodalon. - Tis er sterilt, hvilket vil sige, at det ikke indeholder bakterier. Det forklarer Louise Grønhøj, der dog også lige påpeger, at der er undtagelser. Læs undtagelserne på næste slide... Hvis du er syg, kan dit tis dog indeholde bakterier, og så er det faktisk endnu en rigtig god grund til ikke at tisse i badet. Kilde: Louise Grønhøj. - Snavset sætter sig mest i fugerne, fortæller Lousie Grønhøj. Hun begrunder det blandt andet med, at fugerne ofte har en mere ujævn overflade end fliserne, ligesom fliserne ligger højere end fugerne. Når vand skal tørre, vil det derfor være ved fugerne, de sidste vandpytter ligger og tørrer ind.

Hvem er værst til at tisse i badet? Mænd eller kvinder? Få svar her og læs, hvordan du undgår gullige fliser og et gult badeforhæng, SELVOM du tisser i badet.

Når vandet falder fra bruseren, og sæben skummer, vælger en stor del af danskerne at urinere.

En undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress, viser nemlig, at 49 procent af danskerne har tisset i deres eget brusebad inden for det seneste år.

- Det er klamt, det lugter dårligt og det farver dine fliser og dit badeforhæng, fortæller Louise Grønhøj, rengøringsekspert og ejer af Basic Clean.

Ekspert: Så tit bør du skifte håndklæde
Ekspert: Så tit bør du skifte håndklæde

Selvom bruseren spytter en masse vand ud, efter du har tisset, så kan du ikke regne med, at det har skyllet urinen væk. Der gælder også, selvom vandet blander sig med shower gel og shampoo, påpeger Louise Grønhøj.

Derfor anbefaler hun, at du vasker dit bad af, når du har brugt det - og tisset i det (læs med hvad i galleriet øverst i artiklen).

Når dit badeforhæng er gulligt for neden, så kan det sagtens være på grund af en kombination af tis, kalk og okker. Du kan heller ikke regne med, at dine blanke hvide fliser ingen ting suger, for de vil altid være lidt ujævne i overfladen, hvor urinen kan sætte sig.
Det siger Louise Grønhøj.

GALLERI: Sådan ser stjernerne ud når de kommer nøgne ud fra badet
GALLERI: Sådan ser stjernerne ud når de kommer nøgne ud fra badet

Men selvom danskerne tilsyneladende ikke har noget imod at tisse i badet, så er der tilgængæld mange, der ikke vil bade i tisset. I samme undersøgelse har metroxpress nemlig spurgt danskerne om de inden for det seneste år har tisset i havvandet, når de var ude at bade?

Her svarer cirka kun en tredjedel ja, mens 70 procent svarer nej.

Derfor må du ikke bade med kontaktlinser - i udlandet
Derfor må du ikke bade med kontaktlinser - i udlandet

LÆS OGSÅ: Træt af dårlige hårdage? Her er det simple trick, der er guld for manken

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx