Af - 04/11-16 22:40

To velgørenhedsbosser i retten for at smugle menneskeTo velgørenhedsbosser i retten for at smugle menneske

Ved hjælp af forfalskede papirer fik chefer i to store danske organisationer en udlænding til Danmark, der siden forsvandt. DF vil nu tage sagen op i Folketinget

storybild

(Billede: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix)

Mandag begynder retssagen mod generalsekretæren og en chef i to store almennyttige organisationer for brud på udlændingeloven.

Anklagen lyder, at de ved hjælp af forfalskede dokumenter har fået en udlænding til Danmark, der siden er forsvundet sporløst - en sag, der i sidste ende kan give op til et halvt års fængsel til dem begge.

De er konkret tiltalt efter udlændingeloven paragraf 59, stk. 2, der handler om dem, der ved "bevidst urigtige oplysninger eller svigagtige fortielser skaffer sig adgang til landet gennem paskontrollen eller skaffer sig visum, pas eller anden rejselegitimation eller tilladelse til ophold eller arbejde her i landet."

Begge har fået navneforbud til der er faldet dom, så metroxpress kan hverken skrive deres navne eller organisationernes navne - men organisationer råder hvert år op mod 200 millioner kroner, der stammer fra staten og indsamlinger.

Den ene af dem har dog i næsten tyve år været kendt navn i offentligheden. Hun svarer på sms til metroxpress forespørgsel: “Jeg har ikke kommentarer.”

Den anden anklagedes forsvarer Tyge Trier siger noget lignende:

“Jeg har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt,” siger han.

Formanden for den største af de to almennyttige organisationer siger:

“Vi tager sagen særdeles alvorligt, men folk er uskyldige indtil der er faldet dom. Indtil da vil jeg ikke kommentere på, hvordan sagen videre behandles. Jeg ønsker ikke at kommentere på hvornår jeg er blevet orienteret om sagen. Det mener jeg sådan set ikke er relevant,” siger han.

Da de to organisationer begge i stor stil lever af midler fra staten enten direkte eller indirekte vil Dansk Folkeparti nu tage sagen op med de ansvarlige ministre.
“Nu er de jo ikke dømt endnu. Men jeg mener ikke, at man kan sidde i sådan en organisation, der råder over så mange offentlige midler, hvis man bliver dømt for en så alvorlig forbrydelse,” siger kulturordfører Morten Marinus


LÆS OGSÅ: 80.000 kroner i bøde for at tage Kinderæg med til USA

LÆS OGSÅ: Kvinde sigtet for at smugle flere kilo kokain i rygsække

LÆS OGSÅ: Fem mænd tiltalt for at smugle og sælge to ton hash

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx