Af - 14/04-14 23:04; Opdateret: 15/04-14 10:12

Frank Jensen bar kopi-sweater under valgkampFrank Jensen bar kopi-sweater under valgkamp

Strikfirma betaler nu erstatning til designer Mads Nørgaard for at have kopieret hans sømandssweater. Strikfirmaet er paradoksalt nok det samme, som producerer Mads Nørgaards originale designer-sweater.

storybild

Frank Jensens sweater vakte opsigt i efterårets kommunalvalg. Nu viser det sig, at det var en kopi-sweater. (Billede: polfoto/arkiv)

'Her bor vi', lød sloganet fra en hipster-smart Frank Jensen (S) fra de københavnske lygtepæle i efterårets kommunale valgkamp. Overborgmesteren var klædt i en smart sweater fra designer Mads Nørgaard. Troede Fransk Jensens kampagne-folk. Men trøjen viste sig at være en kopi. Frank Jensen var øjensynligt i god tro, for han smed et billede af mærket i nakken ud på facebook: 'Hanstholm strik' stod der som producent.

Det fik Mads Nørgaard til at granske sagen nærmere, og snart fandt han ud af, at dette firma ikke fandtes. Det skriver Politiken.dk.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

- Det var i virkeligheden Frank Jensen, der for alvor gjorde mig bekendt med eksistensen af Hanstholm Strik. Jeg blev chokeret, da jeg så Hanstholm Strik-kopitrøjen og erfarede, at det var Belika, der strikkede den. Jeg finder det æreløst at producere en kopi af et velkendt design, man allerede producerel, udtaler Mads Nørgaard i en pressemeddelelse med henvisning til, at det også er Belika, der producerer orginal-designet for Mads Nørgaard.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

Belikas nye direktør Niels Orloff er enig, og parterne har indgået forlig: Belika stopper omgående produktionen og salg af Hanstholm-kopien. Oveni har Nørgaard fået en beklagelse og en bod, som designeren har sendt videre til værestedet Reden på Vesterbro, skriver politiken.dk

LÆS OGSÅ: Frank Jensen anklages for nepotisme

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx