Af - 02/02-14 10:28

Endnu en SF'er takker nej til formandspostenEndnu en SF'er takker nej til formandsposten

Tidligere næstformand Peter Westermann vil ikke være ny formand for partiet, skriver han på Facebook.

storybild

SF'eren Peter Westermann fortsætter i landsledelsen men stoppede forleden som næstformand i kølvandet på den store interne diskussion i partiet om statens salg af 19 procent af Dong. (Billede: Polfoto/Katinka Husted/arkiv)

Listen over SF'ere, der har takket nej til at blive ny formand for partiet, er blevet en linje længere her søndag formiddag.

'Hønge-høvdingen' satte lavinen i gang
'Hønge-høvdingen' satte lavinen i gang

Peter Westermann, der gik af som næstformand for partiet natten til torsdag, afviser således på Facebook, at han er i spil til posten, der blev ledig, da Annette Vilhelmsen torsdag formiddag meddelte, at hun trækker sig tilbage.

Westermann trak sig efter at have kæmpet for, at SF skulle sige nej til statens delvise salg af Dong Energy til den kontroversielle amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit
Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit

Den kamp tabte han imidlertid til sin formand Annette Vilhelmsen i partiets magtfulde landsledelse, og derefter ønskede han ikke at fortsætte.

Partiets anden næstformand, Lejre-borgmester Mette Touborg, har ligeledes sagt, at hun ikke er i spil til formandsposten. Også hun går af som næstformand, og dermed skal partiet vælge et helt nyt formandskab.

Touborg løfter sløret for sin politiske fremtid: Her vil jeg fortsætte
Touborg løfter sløret for sin politiske fremtid: Her vil jeg fortsætte

Derudover har flere folketingsmedlemmer gjort klart, at de ikke vil være partiets nye formand, men politiske kommentatorer har zoomet ind på tre medlemmer af folketingsgruppen som favoritter til at stille op til posten:

Afgående transportminister Pia Olsen Dyhr, ditto skatteminister Jonas Dahl samt Trine Pertou Mach fra SF's mere regeringskritiske fløj.

SF-koryfæ: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand
SF-koryfæ: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand

Det vurderes dog fra flere sider, at de to førstnævnte ikke vil stille op mod hinanden. Pia Olsen Dyhr har allerede fået opbakning til at stille op fra både fungerende gruppeformand Pernille Vigsø Bagge og europaparlamentariker Margrethe Auken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx