Af - 18/06-16 14:44

Rene piger, østers og champagne: Så LUKSUS er NorthsideRene piger, østers og champagne: Så LUKSUS er Northside

Der er masser af luksus på Northside, som har udryddet festivalklassikere som makrel og lunke øl og erstattet dem med østers og champagne.

Ka' de li' østers? Svaret er ja! Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Festival. Smag lige på ordet.

Helt sikkert mange gode minder - men også en solid bismag af makrel på dåse, lunke discount-bajere og følelsen af skyen med urinstøv, der rammer ens solskolede ansigt. Hvis man da er så heldig, at det ikke regner uafbrudt …

SE ALLE BILLEDERNE AF DEN VILDE LUKSUS NEDERST I ARTIKLEN

Sådan var det i hvert fald engang. Nu står den på østers, champagne og så hjem i en varm seng og sove branderten ud, så man kan møde op næste dage og ligne en million – helt veludhvilet.

I hvert fald på Northside i Aarhus, som i denne weekend trækker 30.000 mennesker til Ådalen med navne som Iggy Pop, Beck og Duran Duran.

Ingen hjalp rockstjerne under koncert - så tog 17-årige Kasper en rask beslutning
Ingen hjalp rockstjerne under koncert - så tog 17-årige Kasper en rask beslutning

Den camp-løse musikfest har luksus som grundpille i festivaloplevelsen, og det er et helt bevidst valg at være den pæne dreng i klassen, lyder det fra talsmand John Fogde, som i øvrigt også er ulasteligt klædt i jakkesæt og pæne sko – ikke ligefrem en klassisk festivalmundering:

- Der findes jo urinstøvs-festivaler mange andre steder i landet, og det er ikke interessant at kopiere, hvad de andre har lavet siden 1960’erne.

TV: Festival-fyrene guider: Sådan scorer du os
TV: Festival-fyrene guider: Sådan scorer du os

- Vi vil lave en moderne og lækker festival, og her betyder det sindssygt meget, at vi laver omgivelserne så lækre som muligt med en flot plads, lækre cocktailbarer, kunst, skulpturer og et vildt lysshow.

To af dem, der sætter pris på den overdådige luksus, er Morten Østergaard og Torben Jakobsen, som metroxpress fanger, mens de hælder østers ned i svælget.

- Det her er festivalen med de reneste piger! Alle går i bad hver dag. Jeg har ikke brug for sådan noget som Roskilde Festival længere, siger Morten.

Drama på Northside: Sanger sender sviner til festivalen fra scenen
Drama på Northside: Sanger sender sviner til festivalen fra scenen

Kammeraten er også vild med renligheden og det ret luksuriøse niveau:

- Når man tænker festival, er det jo typisk fadøl og mudder, men her er der trægulv og champagne. Kvaliteten er høj – når man kigger rundt ser man knap nok en krøllet pakke cigaretter smidt på jorden, lyder det fra Torben.

Men hvor meget luksus kan man egentlig proppe i en festival? Metroxpress tog turen rundt på hele festivalpladsen for at finde de allermest luksuriøse elementer.

Ro på! Northside bugner med hyggelige steder, hvor man slå sig ned og slappe af imellem koncerterne.

Spil: En brætspilscafe sørger for, at der er noget at slå tiden ihjel med indtil favoritten optræder. Endda med Loopin Loui - LUKSUS!

Mad: Aarhus er kendt for sit høje gastronomiske niveau, og her står festivalen ikke tilbage. Lækker og økologisk mad er OVERALT!

ØSTERS: Engang spiste man makrel på festival - nu står den på østers. I hvert fald for Morten og Torben - to aarhusianske venner, som nyder musikken fra en champagnebar bagerst på festivalpladsen.

MAD: Sushi ... På en festival? Kun på Northside!

TOILETTER: Glem alt om overskidte lokummer, der nærmest er et hul i jorden. På Northside er der slip og skyl til ALLE.

ROM: Keder musikken dig? Så er der mulighed for at slappe af med en god cigar og en rom direkte fra Cuba.

STEMNING: Der er masser af luksus-stemning på Northside, hvor champagnen flyder i stride strømme blandt de 30.000 gæster.

MOTION: Der er selvfølgelig også mulighed for at få pulsen op med et slag bordtennis.

GIN: Niveauet på de forskellige barer på Northside er tårnhøjt - i ginbaren er det eksempelvis muligt at få en cocktail med vaskeægte guldstøv!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx