Af - 28/07-16 17:59

10 gode grunde til at drikke vin i aften10 gode grunde til at drikke vin i aften

Drømmer du om at nyde et lækkert glas vin til maden i aften? Her er ti gode grunde fra videnskaben til at trække flasken op!

storybild

(Billede: Stefano Rellandini)

Vin reducerer risikoen for at få en depression


En gruppe forskere fra forskellige universiteter i Spanien konkluderede i 2013, at mænd og kvinder, der drak to til syv glas vin om ugen, havde en signifikant mindre risiko for at blive diagnosticeret med depression.

Og holder dig ung


Forskere fra Harvard University har opdaget, at rødvin kan have en anti-aging effekt. Især stoffet resveratrol, der kommer fra de røde vindruers skind, kan have en fordelagtig effekt. Stoffet forbedrer helbreddet hos mus og forlænger deres levetid.

Nu er blå vin blevet det helt store hit
Nu er blå vin blevet det helt store hit

Rødvin kan forebygge demens


Et stort studie, der sammenlignede forskning fra 19 forskellige nationer, har vist, at risikoen for at udvikle demens er signifikant lavere hos mennesker, der drikker moderate mængder af rødvin.

Rødvin går til kamp mod huller i tænderne


Et studie fra 2007 har vist, at både rød- og hvidvin har en effekt på de bakterier, vi har i munden. Vinen hæmmer væksten af streptococcus, der har en del af skylden for, at du får huller i tænderne. Rødvin har en stærkere effekt end hvidvin - muligvis på grund af den syre, vinen indeholder.

Send bumserne på flugt med vin


Stoffet resveratrol, som vi længere oppe konstaterede havde en anti-aging-effekt kan også forhindre fremvæksten af bakterier, der resulterer i akne.

via GIPHY

Verdens bedste rødvin koster 49 kroner
Verdens bedste rødvin koster 49 kroner

Og undgå forkølelser


Drikker du vin, mindsker du risikoen for at blive forkølet sammenlignet med folk, der drikker øl eller spiritus, har et større spansk studie vist.

Sænker risikoen for hjerteanfald


Mennesker, der lider af forhøjet blodtryk og har et moderat forbrug af rødvin, har 30 procents mindre risiko for at få et hjerteanfald sammenlignet med folk, der ikke drikker. Det viser et stort studie blandt 11.711 mænd fra Harvard School of Public Health fra 2007.

Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig
Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig

Vin får din mad til at smage bedre


Kommer du over til pasta og en flaske vand? Det er bare ikke det samme, vel?

Det har en afstressende effekt


Studier har konstateret, at mennesker der drikker en moderat mængde vin, har mindre stress i deres liv.

via GIPHY

Bare ahh....


Videnskaben har mange gode grunde til, at et glas vin er godt for dig, og så er der bare få ting, der kan slå følelsen af at sidde med et godt glas rødvin i aftensolen. Punktum.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx