Af - 31/08-15 18:51

Dansk Syrien-kriger får frataget opholdstilladelseDansk Syrien-kriger får frataget opholdstilladelse

Udlændingestyrelsen har for første gang frataget en såkaldt Syrien-kriger opholdstilladelsen.

storybild

Mange danskere har kæmpet i Syrien. Dette er et arkivfoto af en pakistansk kriger i Syrien. (Billede: Polfoto)

En Syrien-kriger fra Danmark har fået frataget sin opholdstilladelse her i landet, bekræfter Udlændingestyrelsen over for DR Nyheder.

I et halvt år har det nu været muligt at fratage en person opholdstilladelsen, hvis der er grund til at antage, at udlændingen har opholdt sig uden for landet og deltaget i væbnet konflikt.

Australien til Europa: Kom ind i kampen mod IS
Australien til Europa: Kom ind i kampen mod IS

Men det er første gang, at danske myndigheder tager ændringen i udlændingeloven i brug, efter at den blev indført i marts 2015.

Samtidig har det været muligt at fratage passet hos danske statsborgere, hvis politiet har mistanke om, at en person er på vej i væbnet konflikt.

I alt har fem danske statsborgere fået frataget deres pas og fået udrejseforbud, fordi man vurderede, at de var på vej til Syrien eller Irak for at kæmpe.

Tyrkiske kampfly angriber for første gang Islamisk Stat
Tyrkiske kampfly angriber for første gang Islamisk Stat

Tre personer fik for nylig inddraget deres pas af Østjylland Politi på baggrund af en mistanke om, at de havde planer om at rejse til Syrien for at kæmpe.

I en af de fem sager ville en dansk statsborger til Syrien for at kæmpe imod Islamisk Stat, men blev stoppet af politiet, som moderen havde kontaktet.

I fire andre tilfælde vurderede politiet, at personerne ville kæmpe for den militante bevægelse Islamisk Stat eller organisationer med tilknytning hertil.

Amerikansk teenager får 11 års fængsel at støtte IS
Amerikansk teenager får 11 års fængsel at støtte IS

Den såkaldte paslov har været kritiseret af blandt andre Enhedslisten, terroreksperter og juridiske eksperter på grund af retssikkerheden.

Flere mener, at mistankegrundlaget for at kunne inddrage pas og fratage opholdstilladelsen er for vag, skriver DR Nyheder.

LÆS OGSÅ: Politiet tager pas fra tre potentielle Syrien-krigere

LÆS OGSÅ: Ungarn overvejer at indsætte militæret mod flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx