Af - 06/07-16 10:53; Opdateret: 06/07-16 13:09

Henrik Qvortrup tiltalt i Se & Hør-sagenHenrik Qvortrup tiltalt i Se & Hør-sagen

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er blandt de otte personer, som politiet har tiltalt i Se & Hør-sagen, oplyser hans advokat til metroxpress. Hans efterfølger er også tiltalt.

storybild

(Billede: Scanpix)

Henrik Qvortrup er blandt de otte personer, der er blevet tiltalt i Se & Hør-sagen.

Det oplyser hans advokat Anders Németh til metroxpress.

- Henrik og jeg har endnu ikke modtaget anklageskriftet, men vi har telefonisk fået oplyst, at at han er blandt de otte tiltalte, siger Anders Németh, der kritisere sagens forløb.

- Det er naturligvis uacceptabel, at Henrik og jeg skal læse om tiltalerejsningen i pressen, før vi selv har modtaget et egentlig anklageskrift, men det er sådan set meget karakteristisk for det lidt rodede sagsforløb, vi har været igennem de sidste to og et halvt år.

Henrik Qvortrup var chefredaktør på Se & Hør fra 2002-2008.

Se og Hør-sagen blussede op i 2014, hvor det kom frem, at en it-medarbejder - kendt som tys-tys-kilden - angiveligt skulle have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have udnyttet til at spore og skrive om kendte mennesker.

Afløseren i chefstolen også tiltalt
En anden af de tiltalte er Kim Henningsen, der var chefredaktør i Se & Hør i 2009-2013, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig over, at der nu endelig er rejst til tiltale og ser frem til at blive renset i den kommende retssag, lyder det fra Kim Henningsen i en pressemeddelelse.

Hans advokat, Kåre Pihlmann, er tilfredshed med, at politiet nu rejser tiltaler i sagen.

- Denne sag har været alt, alt for længe undervejs. Så kompliceret er den trods alt heller ikke, og min klient har efter sin raskmelding påtaget sig det fulde ansvar. At der er gået så lang tid har været en kæmpe belastning for min klient og har gjort det næsten umuligt for ham at skaffe sig en indtægt og komme videre med sit liv. Det ser vi frem til nu” siger Kåre Pihlmann i pressemeddelelsen, hvori de oplyser, at retssagen er berammet til at begynde ved retten i Glostrup midt i september, og der er afsat 20 retsdage.

Læs mere om Københavns Vestegns Politis tiltaler mod de otte nøglepersoner i sagen her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx